Casa de Bijuterii Sabion a luat nastere in anul 1998, ca o mica afacere de familie, din pasiunea pentru arta realizarii bijuteriilor. Pasiunea a evoluat odata cu dezvoltarea afacerii, iar astazi, celor 16 magazine Sabion din tara li se adauga Galeriile Sabion deschise pe Calea Victoriei 68-70.
Pe langa abilitatea transformarii metalelor in adevarate opere de arta, Sabion este si un ambasador al miscarii artistice romanesti, Galeriile redeschise acum pe Calea Victoriei primind Premiul pentru cel mai frumos magazin din lume dintr-un centru comercial, Premiul pentru inovatie in pardoseala si Premiul pentru expunere artistica in cadrul aceleiasi competitii, ARE Design Awards, prezentata de Association for Retail Environments (ARE).
Pentru acest premiu, Sabion a concurat cu 500 de mari jucatori de pe piata internationala de retail, precum Tiffany‘s, Macy‘s sau Apple Store, scrie incomemagazine.ro.
Printre clientele fidele ale lui Lazzaro se numara Sophia Loren si Heidi Klum dar si alte personalitati feminine de talie mondiala.
La conferinta de presa care a avut loc cu prilejul inaugurarii Galeriilor Sabion de pe Calea Victoriei, a fost prezent si Gianni Lazzaro, creatorul acestor bijuterii prezentate aici, prilej cu care ne-a raspuns la cateva intrbari.


- Am inteles ca lucrati in fiecare tara cu cate un partener.
- Noi lucram cu Galeriile Sabion de zece ani, in Romania! Lucram numai cu parteneri si avem parteneri si in Azerbaidjan, America, Australia.
- Aveti de gand sa mai lansati o noua colectie?
- Da, sigur ca da! Ne-am gandit deja si la o tematica: amulete si cruci si nu conteaza daca sunt ortodoxe sau catolice. Tot timpul lucram la o colectie cu tematica. O bijuterie cu o cruce poate sa aiba atatea detalii. Speram ca si aceasta colectie va placea romanilor. Intotdeauna avem de luptat, sa nu facem copii dupa alte bijuterii.
- Cui va adresati prin bijuteriile pe care le creati?
- Clientul nostru este o persoana careia ii place frumosul si iubeste arta. Cand facem o colectie, dupa ce s-a facut un desen, ne gandim la ce public s-ar putea adapta. Un pictor are un tablou si culori! La noi, bijuteriile trebuie sa se vanda.
- Ce se intampla cu bijuteriile create de dvs., care, dupa o perioada de timp nu se vand din diverse motive?
- O data la trei - patru ani, bijuteriile care nu s-au vandut sunt trimise la topit!
- Exista o greutate maxima a cerceilor purtati de o femeie?
- Da! O femeie nu poarta in ureche un cercel mai greu de 12 grame. Toate bijuteriile pe care le creeam trebuie sa fie gandite in asa fel ca sa le porti.
- Cati oameni lucreaza la Galeriile Sabion de pe Calea Victoriei?
- La Galeriile Sabion de pe Calea Victoriei lucreaza 20 de oameni. Avem 15 oameni care lucreaza la colectii si cinci oameni care lucreaza la birou. Trebuie sa acoperim cheltuielile si sa avem un castig.
Eu ma ocup de partea artistica. Colectia Sabion e produsa in Romania.
- Ce bijuterii cauta romanii?
- In ultimii ani, asistam la un numar de clienti mai mic si bijuterii mai scumpe in perioada asta, a crizei.
- Ce cuprinde colectia semnata Gianni Lazzaro?
- Colectia Gianni cuprinde bijuterii cu diamante, safire, rubine montate in aur alb si aur galben, de 18 karate.
- Va ganditi sa expuneti bijuteriile si la Muzeul National de Geologie, intr-o expozitie speciala?
- Da, sigur ca da. Ne gandim la acest lucru. La un moment dat, am avut o echipa care a stat trei zile in atelierul Muzeului National de Geologie si a avut multe de invatat de acolo. Dintre pietrele romanesti, am lucrat cu chihlimbarul.