Asociatia Culturala ,,REGAL D’ART" isi propune, cu devotament si profesionalism, investind experienta dobandita prin toate proiectele culturale realizate, sa promoveze o serie de evenimente ce nu vor avea alt scop decat acela de a plasa arta pe locul meritoriu.
Astfel, debutul acestor proiecte grandioase il reprezinta spectacolul celui ce a definit conceptul de ,,muzica si poezie" in alaturare, intr-o poveste armonioasa, incontestabilul TUDOR GHEORGHE - ,,PELERINI DIN TARA NIMANUI".
Tudor Gheorghe este un maestru al scenei, pe care o stapaneste, reusind, prin genialitatea-i interpretativa, sa capteze valori, sa incendieze constiinte cu mesaje nobile. Tudor Gheorghe e fara corespondent, e un exponent demn si onest, un navalnic si naucitor pelerin prin taramuri de nicaieri, un simbol pentru atatea generatii, un bun de patrimoniu national.
Artist polivalent, fiind in acelasi timp actor, muzician si compozitor, maestrul Tudor Gheorghe are unicitatea pe care orice artist, orice initiat ce zamisleste arta, din glorificate inspiratii, o ravneste, caci a fi unic este intr-adevăr cea mai impovaratoare misie pe care existenta ti-o confera, tu avand responsabilitatea de a fi in permanenta altfel, incercand sa pastrezi demnitatea si esenta mesajului artistic.
Cu o cariera impresionanta, inegalabilul Tudor Gheorghe demonstreaza, inmarmurind si salcamii, ca arta poate fi intr-atat de limpede, de clara si complexa, incat insasi profunzimea ei uimeste, nauceste, intr-un mod exceptional.
In spectacol, alaturi de maestrul Tudor Gheorghe, va evolua pe scena, intr-un melanj melodios, orchestra ,,NOVA MUSIC" dirijata cu maiestrie de compozitorul si orchestratorul Marius Hristescu.
Provenind dintr-o familie de muzicieni, emeritul dirijor Marius Hristescu este un virtuos in manevrarea sunetelor ce completeaza atat de armonios actul artistic al celui ce este supranumit ,,cameleonul sublim ".
Cu o bogata activitate componistica, cat si interpretativa, Marius Hristescu confera substanta unor versuri prin muzica-i provenita parca din alte emisfere, reusind astfel, de mai bine de 14 ani, sa realizeze impreuna cu maestrul Tudor Gheorghe spectacole unice, dominate de trairi inalte, emotie si rafinament.
ORCHESTRA ,,NOVA MUSIC":
Loredana Aldea (sopran I), Amalia Aldea (sopran II), Florentina Puscoi (alto), Monica Baran (vioară I), Oana Ruse (vioara II), Anca Pavel (viola), Corina Ciuplea (violoncel), Bogdan Draniceanu (contrabass), Marcela Onofrei (oboi), Mihai Pintenaru (clarinet), Dorinel Vasile (pian), Ionut Draniceanu (chitara), Lucian Simion (percutie).
,,PELERINI DIN TARA NIMANUI" - poate fi descris ca un regal al muzicii si-al poeziei, o veritabila amprenta pusa asupra toamnei tarzii din genialitatea a doi mari fauritori ai emotiei - Grigore Vieru si Mircea Micu.
Doi autori ai poeziei ce transpun in cuvant dorul si lumina, uimirea si intelepciunea, vor fi prezentati, in maniera proprie, inconfundabila, de catre maestrul Tudor Gheorghe.
Spectacolul va beneficia de o sonorizare asigurata de echipa de profesionisti a Societatii Romane de Radiodifuziune, asistata de inginer Cristian Ilina si Gabriel Simion.
Accesul in sala se va face incepand cu ora 18.30, urmand ca spectacolul sa inceapa la ora 19.00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale.
Inregistrarile video sunt interzise pe toata durata concertului.
Aleasa pretuire PARTENERILOR/SPONSORILOR care au sprijinit organizarea evenimentului, prin acest gest de solidaritate, demonstrand ca intr-un veac ce se-ntuneca pana-n cuvinte, mai e tihna pentru poezie, sa ne alunge indoiala si temerile, sa ne stearga lacrimile:
SCOALA DE TELEVIZIUNE TUDOR VORNICU - http://www.scoaladeteleviziune.ro/
Inline image 1
FLORARIA "CRISTINA" - www.petale.ro
PHOENICIA GRAND HOTEL - http://www.phoeniciagrandhotel.ro/
Biletele pot fi achiziționate prin rețeaua EVENTIM (magazinele Germanos, Orange,Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Carturesti) precum și de pe site-ul http://www.eventim.ro/
http://www.eventim.ro/ro/bilete/tudor-gheorghe-pelerini-din-tara-nimanui-bucuresti-sala-radio-338773/event.html