Este al treilea an in care bucurestenii pot participa la "Poeti pentru schimbare", o lectura in cadrul evenimentului global "100 Thousand Poets for Change". Evenimentul "Scoate poezia de la colt" incepe sambata, 28 septembrie, de la ora 20.30 in clubul "Tramvaiul Douasase" (str. Cercului nr.6).
In 2011, au fost programate evenimente de poezie in 550 de orase din 95 de tari, in aceeasi zi.
In 2012, numarul tarilor participante a crescut depasind 100. Si in acest an sunt anuntate evenimente de poezie dedicate schimbarii sociale in mai bine de jumatate din tarile lumii, nu mai putin de 110 tari programand peste 550 de evenimente care se vor desfasura simultan. Organizatorii evenimentului in Bucuresti au ales clubul "Tramvaiul Douasase", unul dintre spatiile cu care pasionatii de poezie din Capitala s-au obisnuit in ultimul an.

Un concept inedit

Pana acum, evenimentul a anuntat schimbarea proiectand poezie pe ecranele de la Magazinul Cocor, iar in 2012 a Reformulat puterea cu mastile din Energiea pub. De data aceasta, poetii invitati "scot poezia de la colt" intr-o lectura inedita care isi propune sa evite stereotipurile legate de poezie: "Vedetismul, histrionismul si afectarea aroganta sunt cateva dintre lucrurile pe care vrem să le lasam deoparte in aceasta lectura. Am vrut sa avem un eveniment de poezie gandit după principiile de azi ale poeticii relationale" a anuntat Razvan Tupa, unul dintre organizatorii evenimentului din Bucuresti. Lectura include poeme semnate de autori care au debutat in ultimii ani ca Iulia Militaru sorin Sorin Despot, poeti cunoscuti (Gabriel Dalis, Peter Sragher), dar si autori care nu au publicat inca prima carte (Cătălina Matei).

Poster romanesc

Imediat ce afisul semnat de Ana Toma pentru evenimentului de la "Tramvaiul 26" a fost facut public, Michael Rothenberg, din San Francisco, initiator al campaniei internationale, s-a aratat incantat: "Gorgeous!" a comentat acesta. "Terrific poster!" exclama si Ami Kaye, editor din Chicago, Illinois.
Anul trecut, Rothemberg, care a lansat acest demers de poezie in 2011 alaturi de Terri Carrion, afirma ca poeti din mai multe tari s-au aratat interesati sa organizeze in orasele lor evenimente de poezie dupa modelul proiectiei de poezie de la prima editie a evenimentului de la Bucuresti.