AmosNews : Dezvaluirile Papei despre Iisus risca sa arunce in aer lumea crestina

Inainte de a demisiona din functia papala, Benedict al XVI-lea a facut mai multe anunturi care risca sa arunce in aer crestinatatea despre venirea Mantuitorului pe Pamant. Dezvaluirile se gasesc in cartea "Isus din Nazaret: povestiri din copilarie", lansata de curand, dezvaluiri despre care De Ce News a mai scris.
Fostul Suveran Pontif scrie ca Iisus Hristos s-ar fi nascut cu cativa ani mai devreme decat se cunoaste deoarece calugarul Dionisie cel Mic a facut o greseala de calcul de cativa ani.
In Biblie nu este specificata data de nastere a lui Hristos. Calugarul Dionisie a avut idei vagi cu privire la varsta lui Isus atunci cand a facut calculele, scrie telegraph.co.uk.
Data nasterii lui Christos nu este singura controversa pe care a aduce Papa. Acesta spune ca in scena traditionala de nastere a mantuitorului nu au existat boi, magari sau alte animale. Totodata, Suveranul Pontif mai aduce in discutie faptul ca Iisus s-a nascut mai degraba in Nazaret si nu in Betleem.
John Barton, profesor de interpretare a Sfintei Scripturi, de la Universitatea Oxford, a spus ca cei mai multi academicieni sunt de acord cu Papa, iar calendarul crestin a fost gresit si ca Iisus s-a nascut mai devreme decat se credea cel mai probabil intre anii intre 6-4 i.e.n si nu intre anii 7-2 i.e-n asa cum se stie.
"Nu exista nici o referire in Biblie despre nastere, tot ce stim este ca el a fost nascut in timpul domniei lui Irod cel Mare. Ideea ca Isus s-a nascut pe 25 decembrie nu poate fi dovedita. Nu se stie nici macar sezonul in care s-a nascut, dar ideea de a sarbatori nasterea in cea mai intunecata perioada a anului este legata de traditiile pagane si de solstitiul de iarna. "