Teatrul Excelsior din Capitala a sarbatorit luni, 22 aprilie, 23 de primaveri de la infiintare. Printi, printese, coborati din basme, rochii din matasuri fosnitoare, domnite imbujorate, magicieni si regi, ba chiar si zmei, balauri si caluti vorbitori au insufletit atmosfera din strada Academiei nr.28. Doar in aceasta seara, totul a fost posibil, orice vis si orice dorinta au devenit realitate. Personajele povestilor fermecate ale copilariei, intruchipate de actorii teatrului Excelsior au stat umar langa umar cu invitatii de soi.
Teatrul Excelsior este o stare de spirit. Bucuria de a fi impreuna cu publicul, cu toti prietenii teatrului, este pentru noi cea mai importanta recunoastere a valorilor pe care le promovam zi de zi.
Printre cei prezenti la eveniment s-au numarat: Aurel Mitran - directorul Teatrului Excelsior, Mugurel Vrabete de la Holograf, Alexandru Andries, Weinberger, Liviu Zamora - realizator la Radio Romania, actorul Radu Gheorghe si Natalia Guberna, precum si sotia actorului Ion Lucian, fostul director al Teatrul Excelsior. Aceasta a venit impreuna cu catelul ei, Yoko, la care actorul Ion Lucian tinea foarte mult.
"O amintire care ma leaga de maestrul Ion Lucian e putin plasata in trecut, intr-un moment in care eu eram in fericita postura de a fi moderator al unei emisiuni pe care am inventat-o pentru Televiziunea Romana si care se chema Teatrul instant. Invitatii unia dintre episoadele pilot au fost maestrul Ion Lucian si maestrul Radu Beligan! Emisiunea s-a inregistrat si inca mai asteapta sa fie difuzata pe post", ne-a spus Radu Gheorghe, pe care il puteti vedea pe scena Teatrului Excelsior, in spectacolul "Contrabasul".
"De domnul Aurel Mitran ma leaga o alta poveste. Asa cum il stiti, discretia intruchipata, el mi-a urmarit cariera din umbra si uneori mai iesea in evidenta in intalnirile noastre mai ales in turnee. In timp ce eu faceam valuri in anii tineretii, el a fost atat de dragut sa ramana aparent in umbra. Turneele pe care le-am facut au iesit excelent! Norocul a facut sa ne reintalnim si sa ma redescopere in postura de actor care poate juca la Teatrul Excelsior intr-un spectacol destinat adultilor. Stagiunea asta ramanem cu spectacolul Contrabasul si ne facem vise ca vom avea fonduri pentru viitoare proiecte", a adaugat Radu Gheorghe.