On Air Music Awards crede ca este cool sa vorbesti corect in limba romana, motiv pentru care la Gala vor fi premiate piesele cu cel mai bun text romanesc.
Piesele nominalizate la această sectiune sunt: ’’Cat de departe’’ - Holograf (text: Holograf), ’’Creanga de aur’’ - Poesis (text: Radu Stanca), ’’Printre lupi’’ - Zoia Alecu (text: Zoia Alecu), ’’Vara nu dorm’’ - Connect-R (text: Stefan Mihalache, co-autor: Razvan Matache) si ’’Cai verzi pe pereti’’ - Smiley & Alex Velea & Baxter (text: Smiley, Alex Velea si Don Baxter).
Piesa ’’Cat de departe" este al doilea single extras de pe albumul "Love Affair" al trupei Holograf. Albumul a fost lansat la inceputul anului 2012, pe 24 februarie, la Sala Polivalenta, in cadrul unui concert si s-a vandut in mai mult de 10.000 de unitati, Holograf primind astfel Discul de Aur.
Grupul Poesis, reprezentant al muzicii folk autohtone, format din Marius Batu si Eugen Baboi, se afla printre cei 5 nominalizati ai sectiunii Cel Mai Bun Text in Limba Romana, cu piesa ’’Creanga de aur’’, lansata in luna aprilie a anului 2012. Piesa este compusa pe versurile lui Radu Stanca, un cunoscut poet si regizor de teatru. De altfel versurile acestuia se regasesc in mai multe piese ale grupului, precum ’’Prin urmare, nu ma mai iubesti’’ sau ’’Ce sa-ti aduc iubito de pe mare’’. Cei doi au colaborat in trecut cu mari nume ale muzicii romanesti, precum: Ducu Bertzi, Mircea Vintila sau Ovidiu Lipan Tandarica.
Gala o va gazdui si pe cantareata de muzică folk si rock, Zoia Alecu, nominalizata pentru piesa ’’Printre lupi’’, lansată pe 17 mai 2012, odata cu albumului omonim. Artista a scris aproximativ 200 de texte dedicate diversilor interpreti romani, fiind recunoscuta pentru stilul muzical deosebit.
’’Vara nu dorm’’, piesa ’’vedeta’’ a verii anului 2012, este primul single cantat in limba romana de catre Connect-R, pe numele sau real Stefan Mihalache, dupa o serie de melodii interpretate in limba engleza. Textul hitului este conceput de Stefan Mihalache si Razvan Matache, producator al Rappin’On Production.
Smiley & Alex Velea & Baxter sunt nominalizati la aceasta categorie cu piesa ’’Cai verzi pe pereti’’, pentru care au scris si textul. Hitul vorbeste despre vise care pot deveni realitate, despre viata care poate deveni complicata in urma unor alegeri mai putin potrivite si despre cum sa treci peste toate cu zambetul pe buze.
On Air Music Awards este un eveniment gandit pe termen lung, la initiativa Star Management, care isi propune sa evidentieze un numar cat mai mare de genuri muzicale aflate la granita mainstream-ului si sa sprijine dezvoltarea scolilor de muzica cu traditie. Gala va premia unii dintre cei mai importanti oameni din industria muzicala din Romania, aducand pe Covorul Rosu producatori, artisti, regizori si manageri, precum si alte personalitati ale domeniului.
Prima editie On Air Music Awards, va avea loc luni, 15 aprilie 2013 in Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti. Invitatii vor sosi pe Covorul Rosu incepand cu orele 19.00, iar Gala propriu-zisa va incepe la orele 20:30.
Proiectul este sustinut de Aqua Carpatica, Apa Nova Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si ASUS, care va face posibila transmiterea LIVE a evenimentului, atat pe site-ul On Air Music Awards: http://onairmusicawards.ro, cat si pe Facebook, la adresa https://www.facebook.com/OnAirMusicAwards.