Gala Celebritatilor Romania - USA de la Miami se va difuza in reluare duminica, de la ora 18.00 - 19.00 si marti, de la ora 13.00 - 14.00, la CURIER TV live. Vor fi premiate celebritati romano-ameriocane de pe Coasta de Est a Americii, prima parte.
Gala realizata de Mihaela Serban reprezinta un semn de stima si respect din partea membrilor juriului, certifica competenta profesionala si rezultatele obtinute in cariera pe parcursul anilor.
Criteriile de evaluare au fost urmatoarele: popularitate, valoare, recunoastere, implicare sociala, studii, imagine, realizari profesionale.
"Gala este o reuniune a valorilor din toate domeniile si in fiecare an aminteste de gloria oamenilor de suflet si de intelectualitatea Romaniei, aduce in atentia publicului personalitati marcante care au impresionat publicul din punct de vedere professional, celebritati inzestrate cu talent, ambitie, vointa si perseverenta, care au lasat in urma momente unice pentru public", spune Mihaela Serban


Categoria activitate sociala

1. Premiul de excelenta pentru intreaga cariera si pentru sprijinul adus comunitatii romanesti, pentru activitatea sociala deosebita se acorda parintelui Adrian Balescu.
2. Premiul de excelenta - Preasfintitul Irineu Dovlea (episcop)
3. Premiul de excelenta pentru intreaga cariera de 21 de ani de cariera pentru sprijinul comunitatii se acorda parintelui Ion Sfera
4. Premiul de excelenta pentru promovarea imaginii Romaniei in cadrul Festivalului Strugurilor - Silviu Sfera
5. Premiul de excelenta pentru activitatea sociala deosebita si pentru promovarea imaginii Romaniei - Florin Ovidiu Mihalache
6. Premiul special pentru sprijinul unor artisti romani in Florida, pentru ajutorul acordat comunitatii, pentru Viorica Talpan
7. Premiul special pentru sprijinul adus bisericii Jaksonville se acora lui Vasile Popa


Categoria Diplomatie de Afaceri

8. Premiul de excelenta pentru reprezentarea Romaniei la evenimente diplomatice, pentru reprezentarea extraordinara a Romaniei in cadrul unor actiuni, congrese legate de imaginea Romaniei in statul Florida se acorda d-nei Consul General Onorific al Romaniei in Florida
Doamna Victoria London merita toata recunoasterea pentru efortul depus la imbunatatirea imaginii Romaniei, pentru a face numele tarii noastre prezent in cadrul multor evenimente de elita.
9. Premiul de excelenta post morem pentru sprijinul adus comunitatii romanesti in ultimii ani - Claudiu Matase, fost Consul onorific al Romaniei la Miami
10. Premiul de excelenta pentru intreaga activitate pentru comunitatea de romani de pe Coasta de Est a Americii se acorda Deparatamentului de diplomatie publica din MAE - Doris Mircea - director diplomatic Diplomatie publica
11. Premiul de excelenta pentru intarirea relatiilor dintre Romania si USA, initierea celor mai importante proiecte diplomatice ale Romaniei se acorda echipei Ambasadei Romaniei in USA
Intotdeauna succesul obtinut pentru activitatea unei misiuni diplomatice de exceptie este realizat cu sprijinul intregii echipe a ambasadei noastre la Washington. Echipa ambasadei Romaniei in USA este zilnic implicata in diverse proiecte in derulare, in editarea buletinului de stiri al ambasadei, in analizarea unor subiecte internationale, in organizarea de evenimente, in elaborarea profilului SUA cu elemente de interes general.
12. Premiul de excelenta pentru integrarea Romaniei in NATO se acorda domnului Presedinte Traian Basescu
Intarirea relatiilor dintre Romania si SUA au devenit mult mai solide din anul 2004, atunci cand Romania a primit acordul de integrare in NATO. In acest sens comunitatea romano-americana a militat pentru integrarea noastra in NATO, dar un merit deosebit il are presedintele Traian Basescu, care a incheiat acordul final de integrare a Romaniei in NATO.
13. Premiul de excelenta pentru intreaga cariera in dilomatia de afaceri si pentru promovarea imaginii Romaniei se acorda domnului John Banu - Presedintele The Romanian American Ligue care este o organizatie umanitara non-profit dedicata voluntariatului. Prin intermedierea acestei organizatii se lucreaza la deschiderea unui Consulat General la Miami.
14. Premiul de excelenta pentru desfasurarea unor actiuni de interes economic cu Camerele de Comert bilaterale affiliate Americii se acorda domnului Ovidiu Lebada.

Categoria Sanatate, Invatamant

15. Premiul de excelenta pentru intreaga cariera in domeniul sanatatii si pentru sprijinul adus comunitatii romanesti in Statul Florida se acorda domnului Albin Morariu.
16. Premiul de excelenta pentru cariera de success in domeniul sanatatii si pentru sustinerea unor sesiuni extraordinare despre lupta impotriva cancerului mamar se acorda doamnei dr. Carmen Calfa/
17. Premiul de excelenta pentru cariera de success in domeniul invatamantului si santatatii se acorda domnului dr. Alin Botoman.
18. Premiul de excelenta pentru intreaga cariera in domeniul invatamantului se acorda domnului professor de matematica extrem de iubit de studentii lui - Cristian Sabau.

Categoria Cercetare, IT, inventica, tehnologie

19. Premiul de excelenta pentru sprijinul adus comunitatii de romani pentru slujbele oferite unui grup extraordinar, eminent de 50 de programatori IT - post mortem Dinu Toiba
20. Premiul de excelenta pentru echipa de programatori IT care ne face cinste in acest domeniu si pentru rezultatele deosebite obtinute in acest domeniu.
21. Premiul de excelenta pentru intreaga cariera si pentru reprezentarea Romaniei in domeniul cercetarii la NASA - Constantin Rauta.
22. Premiul de excelenta pentru rezultatele deosebite obtinute in cariera ingineriei si pentru sprijinul adus comunitatii de romani - Simionescu Nicolae.
23. Premiul de excelenta pentru intreaga cariera sportive se acorda uneia dintre cele mai mari gimnaste romance care este alaturi de noi - Lavinia Agache.
24. Premiul de excelenta pentru intreaga cariera sportive se acorda uneia dintre cele mai apreciate tenismane romance, cu rezultate extraordinare la Wimbledon se acorda doamnei Corina Morariu.
25. Premiul special pentru cel mai tanar sportive cu rezultate extraordinare se acorda lui Denis Ieremia.

Muzica

26. Premiul de excelenta pentru o voce femininia de exceptie, pentru rezultate extraordinare obtinute in domeniul muzicala si in Romania se acorda doamnei Ioana Anghel.
27. Premiul de excelenta pentru o voce de aur a muzicii populare romanesti se acorda doamnei Elena Merisoreanu.
28. Premiul de excelenta pentru o voce masculine de exceptie, professor de canto, compositor, canta propriile melodii - Vlady.
29. Premiul de excelenta pentru intreaga cariera muzicala, pentru sprijinul extraordinar adus comunitatii, pentru cariera sa in astrologie se acorda doamnei Carmen Harra.
30. Premiul de excelenta pentru intreaga cariera muzicala de peste 40 de ani, o voce de aur care face cinste tarii noastre in intreaga lume - George Rotatru.

Categoria Afaceri

31. Premiul de excelenta in afaceri se acorda unui om minunat care a pus cel mai mare sprijin multor actiuni umanitare, bisericilor, comunitatii romanesti si noua la acest spectacol, sala fiind oferita de sponsorul nostru - Vasile Ganea-Valentino.
32. Premiul de excelenta pentru efortul de a importa produse extraordinare romanesti pe piata americana se acorda doamnei Cleopatra Walder.

Televiziune, jurnalism

33. Premiul de excelenta pentru administrarea celui mai bun post romano-american de televiziune care a contribuit major la promovarea imaginii Romaniei in USA - Marian Avram - CREDO TV.
34. Premiul de excelenta pentru cea mai buna cota de audienta inregistrata de o televiziune romaneasca in USA si pentru promovarea imaginii Romaniei se acorda postului Antena International.
35. Premiul special pentru cea mai buna publicatie americana care a promovat Romania este Miami Harold.
36. Premiul special pentru cea mai apreciata revista care promoveaza Romania si cultura poporului roman, pentru obiectivitatea de care a dat dovada in jurnalism - agentia de presa ASII ROMANI.
37. Premiul de excelenta pentru un cuplu de televiziune romanesc foarte apreciat in SUA pentru cariera lor se acorda sotilor Cristian Brancu si Oana Turcu.

Turism

38. Premiul de excelenta pentru cea mai buna agentie de turiism romano-americana in acest an se acorda domnului Gabriel Paul - manager general Sky Net Travel.

Justitie
39. Premiul de excelenta pentru o cariera de succes in domeniul justitiei - Daniel Lenghea.
40. Premiul de excelenta pentru rezolvarea unor cazuri speciale in domeniul justitiei - veronica Panov.
41. Premiul de excelenta in domeniul juridic se acorda domnului Sorin Anghel.