"Zilele portilor deschise" la Top Gel

estiri.ro - Stiri

Cauta in



RSS
 Stiri / Economie / Companii
"Zilele portilor deschise" la Top Gel
Gazeta de Sud
Sute de craioveni s-au inscris pe liste si vor sa vada cum se produce inghetata Top Gel, la moderna fabrica din Carcea. Primii copii care au vizitat ieri fabrica se asteptau sa vada pe liniile de productie o marmota care sa amestece intr-o oala mare cu lapte.
Producatorul local de inghetata Top Gel a deschis ieri portile craiovenilor si tuturor celor care doresc sa vada cum se fabrica inghetata. Primii care au pasit in fabrica de inghetata ieri de dimineata au fost copiii de la o gradinita particulara din Craiova, care au stat minute in sir sa priveasca modul cum se produce desertul pe care ei il consuma cu placere. Micutii credeau, in prima faza, ca vor vedea in fabrica marmota care amesteca intr-un cazan mare cu lapte, pentru a produce inghetata. La finalul vizitei, micutii i-au aplaudat pe muncitorii care ambalau inghetata Top Gel. "Am venit sa vad cum se face inghetata, pentru ca imi place foarte mult. Nu stiam ca se face aici. Mi-a placut cum trec pe banda inghetatele", a spus Raluca Demetrian, care are cinci ani si jumatate. "Sotia mea s-a ocupat de programarea copiilor la aceasta vizita la Top Gel, dupa ce a citit anuntul in Gazeta de Sud. Noi avem un program amplu luna aceasta: ducem copiii in mai multe fabrici din Craiova, pentru a vedea cum se realizeaza diverse produse, iar aceasta este a doua fabrica pe care o vizitam", a spus detinatorul gradinitei Joylight, Gabriel Dumbrava, care a adaugat ca a fost foarte interesant pentru micuti sa vada cum se fabrica desertul lor preferat.
Compania informeaza ca se poate intra in fabrica in grupe de cate 25 de persoane, dupa o programare prealabila. Pana acum s-au inscris pe liste peste 600 de oameni, in special copii si studenti, dar s-a format si o grupa de pensionari, licentiati in domeniul industriei alimentare. Campania "Zilele portilor deschise" la Top Gel este programata intre 14-31 mai, dar organizatorii au spus ca este posibil sa reia vizitarea fabricii, datorita succesului mare pe care initiativa l-a avut inca de la inceput.
Cota de piata de 20% in Romania
Zilnic, la Top Gel se fabrica 50-60 de tone de inghetata. În intreaga firma exista 712 angajati, inclusiv la cele 21 de puncte de lucru din tara. În procesul de productie de la fabrica de inghetata din comuna Carcea (langa Craiova) sunt angrenati 250 de oameni, care lucreaza in trei schimburi. Cateva luni pe an, la Top Gel se lucreaza "la foc continuu". "Consideram ca ne-am consolidat cota de piata la 20% pe tara, ca volum, si estimam ca ocupam locul I sau II pe tara in acest moment. Productia de inghetata incepe la noi la mijlocul lunii martie. Pe anul 2011, cifra de afaceri a companiei a fost de 17,3 milioane de euro", a declarat Adriean Asan Mic, directorul general al Top Gel.
"Totul este natural"
Ideea ca oamenii sa aiba posibilitatea sa viziteze fabrica i-a apartinut unuia dintre asociati, care este si administrator al Top Gel, Petre Popa. El a spus ca a initiat aceasta campanie "pentru ca oamenii sa stie cum se fabrica inghetata, sa fie in tema, dar, mai ales, vrem sa le aratam consumatorilor nostri ca inghetata Top Gel se produce in cele mai bune conditii. Am mers pe ideea de transparenta. Copiii care viziteaza fabrica primesc cate o inghetata de la noi", a spus Petre Popa, asociat la Top Gel. El a mentionat ca inghetata Top Gel este un produs realizat din componente naturale: "Totul este natural la inghetata, pentru ca, incepand de anul acesta, legile comunitatii europene obliga ca toate ingredientele sa fie naturale si nu 'identic naturale', colorantii sunt naturali, laptele este praf - deci natural, folosim ca si grasimi uleiul de cocos, care este natural etc. Singurul care poate fi nenatural este stabilizatorul, emulgatorul, adica acel ingredient care leaga inghetata, dar procentul in care se foloseste este infim si acesta se utilizeaza conform unor legi".
Cum se face inghetata
La Top Gel se produc 35 de sortimente de inghetata: pe bat, la cornet, sandvici, vafa, dar si rulade, de tip tort si altele. Se produce in conditii de maxima siguranta alimentara, iar containerele si utilajele folosite sunt dintre cele mai noi si performante, informeaza compania. Cornetele sunt aduse din Franta, iar unele dintre caserole din Germania. În rest, materia prima provine din Romania. Dupa ce se face receptia materiilor prime (lapte praf, zahar, coloranti naturali, grasimi vegetale, arome si adaosuri, cum ar fi bucati de ciocolata, de caramel sau topinguri), acestea vor fi depozitate in conditii speciale. Apoi incepe fabricarea inghetatei. Ingredientele sunt amestecate in containere speciale, dupa care urmeaza pasteurizarea la temperaturi foarte inalte (80-82 de grade Celsius). Top Gel sustine ca amestecul se lasa la maturare cateva ore, apoi urmeaza o operatiune care se numeste frezerare, adica mixul de inghetata este adus la temperaturi de -46 de grade Celsius. Dupa aceea se pune in forme si se ambaleaza, apoiinghetata se supune unui soc termic in tunelul special, la -37 de grade, unde se tine 30-40 de minute sau chiar o ora, in functie de sortiment. Urmeaza impachetarea si depozitarea la -18 grade Celsius. Înghetata este apoi distribuita catre magazine, de unde ajunge in mana sau in frigiderul consumatorilor.
(Marti 15.05.2012 10:49, Ramona Olaru) © Gazeta de Sud
 Alte articole din aceasta categorie
Liniile preorasenesti care asigura transportul calatorilor intre Bucuresti si localitatile din judetul Ilfov sunt reorganizate, incepand de la 1 ianuarie 2019 (01.01.2019)
Prognoza antreprenorului grec Pericles Venieris: Venituri de 100 de milioane de euro cu noua bautura racoritoare Green Cola, lansata recent in Romania (08.07.2018)
O noua imagine Oscar Downstream, aceleasi valori, o noua calatorie (13.06.2018)
Pancakes with travel flavour (02.03.2018)
Cummins Generator Technologies isi muta intreaga productie de generatoare electrice din Anglia in Romania (14.10.2017)
Sistema Italia, modelul italian in Romania: o prezenta istorica ce renaste (11.10.2017)
Carrefour lanseaza Card Plus, un nou program de fidelitate, pentru clientii supermarketurilor din 22 de orase (02.10.2017)
Nou record PROFI: opt inaugurari si o remodelare intr-o singura saptamana (30.09.2017)
Juergen Schunn: Vanzarile la autoturismele Mercedes-Benz vandute de Auto Schunn au crescut cu aproximativ 54% in 2016 fata de 2015 (22.08.2017)
Unde-s doi puterea creste si casa ta se innoieste (22.08.2017)
 CURS VALUTAR
Marti 25.06.2019
1 EUR 4.7223 lei -0.02%
1 USD 4.1455 lei -0.81%
1 HUF 0.0146 lei -0.01%
1 RUB 0.0659 lei -0.45%
1 BGN 2.4144 lei -0.02%
1 MDL 0.2294 lei
1 Gr. AUR 187.3571 lei +0.43%
Toate valutele
Luni 24.06.2019, BNR
Penthouse de vanzare - Maria Rosetti 38
Interviu / Exclusiv
Gheorghe Florescu: Daca barbatul i-ar face iubitei lui o cafea buna, sunt convins ca oamenii nu ar mai divorta!

Gheorghe Florescu: Daca barbatul i-ar face iubitei lui o cafea buna, sunt convins ca oamenii nu ar mai divorta!

Ultimele cautari
rezultate titularizare 2010 judetul salaj
vreau sa mi schimbat adresa depending factura
salarii
raluca
accident
titularizare 2009 rezultate finale concurs galati
alice
pacurar ioan
titularizare 2009 rezultate concurs iasi
joi
Top cautari
telefonul telespectatorului la protv
accident
isj satu mare posturi propuse pentru restrangere
rezultate titularizare educatoare bucuresti 2011
pro
lista
rezultate
antena
accidente rutiere 2010 cluj bihor
raluca
Reteaua de siteuri

© 2002 - 2019 estiri.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro
Pagina generata in 0.0754 sec.