Vremea continua sa se incalzeaza. In urmatoarea perioada, conform prognozei meteorologilor sunt asteptate temperaturi neobisnuit de ridicate. Vor fi si ploi, iar la munte se vor semnala trecator lapovite si ninsori.

Duminica, 8 martie 2020

Duminica, 8 martie, desi vremea se raceste, in regiunile sudice si sud-estice, mercururul din termometre urca pana la 17 grade Celsius. Valorile termice sunt apropiate de cele normale la aceasta data in celellalte regiuni. Conform Administratiei Nationale de meteorologie(ANM), cerul va avea innorari, temporar accentuate indeosebi in prima parte a intervalului si se vor semnala precipitatii in sud-vestul, centrul si nord-estul teritoriului. Acestea vor fi sub forma de ploaie, iar spre seara in Transilvania, in zona deluroasa si in nordul Moldovei si posibil si in Maramures, trecator va fi si lapovita si ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile. In restul teritoriului cerul va avea innorari temporare, iar ploile vor fi pe arii restranse. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele Carpatilor Meridionali si in Muntii Banatului, precum si in regiunile sudice, sud-estice si sud-vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 17 grade Celsius, iar cele minime intre -1 si 7 grade Celsius cu cele mai ridicate valori pe litoral. La Bucuresti, vremea se va raci usor, astfel ca maxima termica se va situa in jurul valorii de 15 grade Celsius. Cerul va avea innorari temporare si trecator va ploua. Vantul va sufla in general moderat, ziua. Temperatura minima va fi de 3-5 grade Celsius .

Luni, 9 martie 2020

Luni, vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, astfel ca vor mai fi innorari temporare si ploi slabe doar pe arii restranse in zonele deluroase si in sud-est, iar in zona montana lapovita si ninsoare. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusa. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 14 grade Celsius, iar cele minime, in general, intre 0 si 6 grade, Celsius mai coborate in estul Transilvaniei. In Capitala, sansele de ploaie vor fi reduse. Temperatura maxima va fi de 12-13 grade Celsius, iar cea minima in jur de 4 grade Celsius.

ANM a publicat prognoza meteo pentru perioada 9 martie 2020 - 6 aprilie 2020:

Saptamana 09.03.2020 - 16.03.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice pentru aceasta perioada in toate regiunile, cu o abatere termica pozitiva mai accentuata in regiunile estice si sud-estice. Regimul pluviometric va fi in general excedentar in jumatatea nordica a tarii, dar mai ales in extremitatea nordica a teritoriului. In rest cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Saptamana 16.03.2020 - 23.03.2020

Temperatura aerului va avea valori usor mai ridicate decat cele normale pentru acest interval in regiunile extracarpatice, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Cantitatile de precipitatii vor fi in general excedentare in regiunile estice si sudice, dar mai ales in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Saptamana 23.03.2020 - 30.03.2020

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei. Regimul pluviometric estimat pentru aceasta saptamana va fi usor deficitar in regiunile intracarpatice si apropiat de cel normal pentru aceasta perioada in rest.

Saptamana 30.03.2020 - 06.04.2020

Mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor specifice pentru acest interval, in toate regiunile. Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in regiunile intracarpatice si apropiate de cele normale ale perioadei in rest.