www.libertatea.ro informeaza: Sase orase chineze au fost inchise din cauza epidemiei de coronavirus. La Wuhan, autoritatile vor sa ridice un spital in sase zile. Numarul oraselor din China care au fost izolate de catre autoritati a ajuns la sase, transmite BBC. Toate se afla in provincia Hubei in a carei capitala, Wuhan, a aparut virusul. In paralel, chinezii vor sa construiasca un spital in numai sase zile, an care sa fie tratati cei infectati cu coronavirus.
Digi24.ro transmite, citand publicatia chineza jiemian.com, ca la Wuhan s-a decis sa se ridice un spital in numai sase zile care sa trateze exclusiv cazurile de infectie cu coronavirus. Planurile noului spital care va avea doua etaje si o capacitate de circa 600 de paturi ar urma sa fie gata maine seara.
Intre timp, autoritatile au rechizitionat utilaje si aduna forta de munca necesara. Chinezii au mai facut un spital in timp record in aprilie 2003 cand, pentru a tine sub control epidemia de SARS, la Beijing s-a construit spitalul Xiaotangshan in numai 7 zile, edificiul avand o suprafata de 25.000 de metri patrati si o capacitate de 1.000 de paturi.