ANM anunta ninsori la munte, depuneri de polei, intensificari ale vantului. Meteorologii anunta ploi, lapovita si ninsori consistente in regiunile montane pentru urmatoarele zile. Temperaturile continua sa scada, iar vremea de iarna cuprinde toate regiunile. Romaniei.

Luni, 2 decembrie 2019

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), luni, 2 decembrie 2019, vremea va fi inchisa in regiunile vestice, nordice si centrale si pe arii extinse se vor semnala precipitatii. Acestea vor fi sub forma de ninsoare in zonele de munte si in Maramures, mixte in Crisana, Transilvania si in jumatatea de nord a Moldovei si mai ales ploi si lapovita in Banat. Izolat cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp, iar indeosebi in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali se va depune strat de zapada, posibil mai consistent. In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si noaptea, cand local vor fi ploi si trecator precipitatii mixte.
Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte, mai ales pe creste, unde viteza la rafala va depasi temporar 70 km/h, viscolind zapada, dar trecator si pe spatii mai mici si in regiunile sudice si estice. Cu totul izolat vor fi conditii de polei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 si 10 grade Celsius, iar cele minime, mai ridicate decat in noaptea precedenta, vor fi cuprinse, in general, intre -3 si 3 grade Celsius. In zonele joase, izolat se va semnala ceata.
In Capitala, cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si noaptea, cand temporar se vor semnala precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie. Temperatura maxima va fi de 6-8 grade Celsius, iar cea minima de 1-2 grade Celsius. Dimineata vor fi conditii de ceata.

Marti, 3 decembrie 2019

Marti, 3 decembrie 2019, se face tot mai frig. Vremea va deveni rece pentru aceasta data, indeosebi in regiunile intracarpatice. Ziua, vor fi innorari temporare si vor mai fi precipitatii slabe, ninsori locale in zonele de munte si izolat in Transilvania, Maramures si Moldova, iar in regiunile sudice mai ales in primele ore vor fi ploi si trecator precipitatii mixte. Noaptea, cerul va deveni variabil in cea mai mare parte a tarii. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in zona de munte, mai ales pe creste, dar local si temporar si in est, sud si centru. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 si 7 grade Celsius, iar cele minime, in general, intre -9 si -2 grade Celsius. Se va semnala ceata, izolat in zonele joase, indeosebi din vest si centru.
La Bucuresti, cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a intervalului, cand se vor semnala precipitatii slabe sub forma de ploaie si trecator lapovita sau ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 4-5 grade Celsius, iar cea minima, mai scazuta fata de noaptea precedenta, va fi de -4 pana la -3 grade Celsius.

Miercuri, 4 decembrie 2019

Miercuri, 4 decembrie 2019, norii se mai risipesc, insa va fi frig, indeosebi dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile nordice si estice, dar probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte, mai ales pe creste, si la cote mai reduse, izolat, in regiunile din estul tarii. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 0 si 5 grade Celsius, iar cele minime intre -9 si 0 grade Celsius, mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei. In zonele joase, izolat se va semnala ceata.
Vremea va fi frumoasa si la Bucuresti, dar rece pentru aceasta data mai ales dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, iar vantul va ufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 4-5 grade Celsius, iar cea minima de -3 pana la -2 grade Celsius, posibil mai scazuta in zona preoraseneasca.