Vremea ramane deosebit de calda in continuare, chiar daca in zilele de 10 si 11 noiembrie 2019, duminica si luni, se va inregistra o usoara scadere a temperaturilor. Meteorologii spun ca incepand de marti, 12 noiembrie 2019, temperaturile vor creste din nou peste normalul acestei perioade. Varful de caldura a fost inregistrat miercuri, 6 noiembrie 2019, cand in mai multe localitati din partea de sud a Romaniei au fost 27 de grade Celsius. Temperaturile ridicate se mentin si saptamana viitoare. Precipitatii reduse cantitativ se vor inregistra in jumatatea de vest a tarii.

SAMBATA, 9 NOIEMBRIE 2019

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie(ANM), sambata 9 noiembrie 2019, vremea va fi in general frumoasa si se va mentine calda, chiar deosebit de calda la orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si doar izolat ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, iar la cote mai reduse si in Banat, Moldova si Dobrogea. Temperaturile maxime se vor incadra intre 17 si 25 de grade Celius, iar cele minime, in general, intre 4 si 14 grade Celsius. Izolat vor fi conditii de ceata.

DUMINICA, 10 NOIEMBRIE 2019

Duminica, 10 noiembrie 2019, vremea se va mentine mai calda in mod normal pentru aceasta data. Cerul va fi variabil pana spre orele serii, apoi se va innora treptat in cea mai mare parte a tarii. Se vor semnala ploi de scurta durata, ziua in sud-vest, iar noaptea pe arii relativ extinse si in celelalte regiuni. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale in Banat si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 16 si 23 de grade Celsius, iar cele minime intre 7 si 15 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Nu la fel de cald este peste tot in tara. In partea de vest, sud vest, nord-vest ploua, va mai ploua astfel incat temperaturile sunt mai scazute. Dar chiar si acestea sunt mult peste media climatologica a temperaturilor de inceput de luna noiembrie. Un astfel de episod de temperaturi ridicate a fost inregistrat si anul trecut, in luna noiembrie, in special in partea de vest a tarii, astfel ca o toamna calda nu este chiar neobisnuita pentru Romania.