Plante pentru frumusete
Fitoterapia este una dintre cele mai cunoscute si vechi stiinte care presupune studierea plantelor si folosirea substantelor active pentru a ajuta corpul sa isi pastreze tineretea si frumusetea.

- Pielea si parul reprezinta doua porti spre lumea exterioara si pentru ca acestea sa aiba un aspect cat mai sanatos si cat mai tanar, trebuie sa le acordam o atentie sporita folosind produse special formulate pentru nevoile acestora. Este ideal ca produsele pe care le folosim sa contina plante cu o actiune benefica asupra pielii, care o hranesc delicat, dar profund. Efectul pe care il au plantele asupra sanatatii si a frumusetii este demonstrat din cele mai vechi timpuri, fitoterapia devenind o ramura importanta a medicinei naturiste, care ne ajuta sa ne pastram starea de sanatate, frumusete si tinerete. Toate acestea se datoreaza faptului ca fitoterapia are la baza extractele naturale din plante, care au o actiune terapeutica dovedita, sigura si imediata. Vorbim despre ingrediente precum musetel, trandafir, primula, brusture, verbina, ginseng, lavanda, nalba mare, extract de ovaz, arnica, caprifoi, mur pitic, artar rosu, aloe vera sau ulei din germeni de grau, sustine doctor Ruxandra Constantina, specialist in apifitoterapie.

Urzica din nou in atentia cercetatoriilor din industria cosmetica

De curand, s-a lansat in Romania o gama de produse cu extracte naturale din urzica - Plant Line. Aceste produse cosmetice prezinta doua inovatii in segmentul produselor de ingrijire personala din mass market. Este vorba despre complexul Fito-Colagen extras din seminte si uleiuri din germeni de grau, cunoscute pentru ca stimuleaza producerea colagenului si restabilesc elasticitatea pielii. Acesta se regaseste in gama de produse antirid 35+,45+ si 55+. A doua inovatie consta in gama de produse de ingrijire a parului cu 80% DECOCT de plante, cunoscut pentru efectul benefic impotriva deteriorarii parului. Formula Plant Line este imbogatita cu complex [FITO-KERATINA], care ofera volum de la radacina fara a incarca parul.

(Sursa: csid.ro)