Scandal monstru inainte de alegeri! Probleme penale pentru Ciolos. La fel ca Liviu Dragnea. Dezastrul care urmeaza ( Autoare: Anca Andrei)
Dacian Ciolos va candida la alegerile prezidentiale - este un scenariu care incepe sa prinda contur din ce in ce mai mult. Cu doar doua zile inainte de alegeri, presedintele USR, Dan Barna a decalarat ca alianta din care face parte va da romanilor presedintele, premierul si primarul Bucurestiului. Campania pentru alegerile europarlamentare a fost centrata aproape total pe Dacian Ciolos si pare a fi doar un preludiu pentru ceea ce urmeaza. Si adversarii fostului premier stiu ca nu va fi usor cu inca un candidat pe dreapta, asa ca s-au ascutit sabiile. Mai multe mesaje trimise pe telefonul mobil i-ar putea crea probleme de ordin penal lui Dacian Ciolos. Liviu Dragnea a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru angajarea eforturilor umane si materiale implicate de mobilizarea membrilor si simpatizantilor de partid de la nivel local, pentru a merge la adresele cetatenilor si a exercita, in acest mod, presiuni asupra lor in scopul participarii la vot. Acum mai multi oameni sustin ca au primit mesaje vocale de la Dacian Ciolos in scop electoral, in conditiile in care nu au acordat permisiunea de a le fi folosite numerele de telefon. Utilizarea datelor cu caracter personal fara acord este pedepsita si aspru sanctionata si de UE. Una dintre romancele care au primit mesaj vocal cu Dacian Ciolos a spus ca este revoltata si sustine ca i-au fost incalcate drepturile, conform ultimei reforme de protectie a datelor personale. Numarul de la care romanii sunt apelati pentru a fi indemnati, prin vocea lui Ciolos, la vot este 0768 569 026.
- In cursul zilei am primit un apel telefonic de la dl Dacian Ciolos. Nu sunt simpatizant si nici nu mi-am dat acordul ca numarul meu de telefon sa fie folosit in scop electoral. Dl Dacian Ciolos, daca vrea ca statul de drept sa fie respectat, trebuie sa respecte inainte legile acestui stat, este mesajul femeii revoltate pentru ca numarul sau de telefon a fost folosit fara acordul sau. Cazul a fost prezentat si de Victor Ciutacu, la Romania TV.

(Sursa: capital.ro)