ANM a publicat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, respectiv pentru perioada 13-27 Mai 2019. Vremea se va incalzi in aproape toata tara, iar temperaturile vor ajunge la 25-26 de grade Celsius Celsius in unele zone, in prima saptamana a intervalului. Media temperaturilor se va mentine ridicata si in a doua saptamana, cu mici variatii insa, de la o zi la alta.

BANAT

Temperaturile maxime vor fi in scadere de la o medie de 23 de grade Celsius in prima zi, pana la 18 grade Celsius in data de 15 mai. Va urma o incalzire treptata a vremii, astfel incat intre 19 si 21 Mai 2019 media maximelor termice va ajunge sa se situeze in jurul a 25 de grade Celsius. Din data de 22 Mai, variatia maximelor termice nu va mai fi semnificativa, iar media lor va fi de 24 grade Celsius. Media temperaturilor minime va avea usoare variatii in prima saptamana, cand se va situa intre 9 si 11 grade Celsius, apoi va creste pana in 21-22 mai cand va atinge 13 grade Celsius, pentru ca pana la sfarsitul intervalului sa scada usor si sa ajunga la 12 grade Celsius in ultima zi. Vor fi averse aproape in fiecare zi, mai frecvente si importante cantitativ intre 14 si 16 Mai.

CRISANA

Pana pe data de 15 mai valorile termice diurne vor fi in scadere de la o medie de 23 de grade Celsius, la 19 grade Celsius. Apoi, vremea va intra intr-un proces de incalzire, iar in jurul datei de 20 mai, media maximelor va fi in jurul a 25 de grade Celsius. Pana la sfarsitul intervalului, temperaturile diurne vor marca o scadere usoara spre valori medii de 22-.23 de grade Celsius.Temperaturile minime vor avea usoare variatii in prima saptamana, cu tendinta de crestere spre sfarsitul acesteia, iar media acestora se va situa in jurul a 9 grade Celsius. In a doua saptamana, media valorilor nocturne va fi de 12-13 grade Celsius. Instabilitatea atmosferica se va mentine pe tot parcursul intervalului. Vor fi averse pe aproape tot parcursul intervalului, mai importante cantitativ in intervalul 15-17 Mai 2019.

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor avea usoare variatii pana in data de 19 mai, iar media acestora va fi de 20- 22 de grade Celsius. In intervalul 19-21 Mai 2019, temperaturile maxime vor marca o usoara crestere, pana la medii in jurul a 23 de grade Celsius. Dupa data de 21 Mai 2019, variatiile termice vor fi nesemnificative si, in medie, valorile diurne se vor situa in jurul a 22 de grade Celsius. Variatiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, media acestora va fi de 8-10 grade Celsius, iar valorile mai ridicate se vor inregistra in jurul datei de 21 Mai 2019. Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi pe aproape tot parcursul intervalului. Temporar va ploua, iar cantitatile de apa vor fi mai importante in intervalul 15-18 Mai 2019.

MARAMURES

Pana la sfarsitul primei saptamani valorile termice diurne nu vor avea variatii semnificative, iar media acestora va fi de 20-21 de grade Celsius. In intervalul 18-21 Mai 2019 temperaturile maxime vor fi in crestere pana la medii de 23-24 de grade Celsius. Pana la sfarsitul intervalului, tendinta temperaturii va fi de scadere usoara, iar media valorilor diurne va fi de 22 de grade Celsius. In prima saptamana, minimele termice vor avea variatii usoare, iar media regionala a acestora va fi de 9-10 grade Celsius. La inceputul celei de-a doua saptamani, valorile nocturne vor creste usor pana la medii de 11-12 grade Celsius, iar apoi se vor mentine in jurul a 11 grade Celsius. Vremea va fi in general instabila pe aproape tot parcursul intervalului. Vor fi averse, mai insemnate cantitativ in intervalul 15-17 Mai 2019.

MOLDOVA

Pe tot parcursul intervalului, valorile termice diurne nu vor avea variatii semnificative si, astfel, media regionala a acestora va fi de 22-24 de grade Celsius. Minimele termice vor avea tendinta de crestere usoara in prima saptamana, apoi, pana la sfarsitul intervalului, variatiile vor fi nesemnificative, iar media regionala va fi de 10-12 grade Celsius. Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi indeosebi in prima saptamana, iar cantitati de apa mai insemnate vor fi posibile in intervalul 16-19 Mai 2019.

DOBROGEA

Pana in data de 19 Mai 2019, temperaturile maxime vor fi in crestere usoara, de la medii in jurul a 19 grade Celsius, la 22 de grade Celsius. In a doua saptamana, variatiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, iar media regionala se va situa in jurul a 22 de grade Celsius. Minimele termice vor creste usor pana la inceputul celei de-a doua saptamani, de la valori in medie de 11-12 grade Celsius la 13-14 grade Celsius. Apoi, pana la sfarsitul intervalului, variatiile temperaturilor nocturne nu vor fi importante, mentinandu-se o medie regionala de 13-14 grade Celsius. Manifestari de instabilitate atmosferica vor fi indeosebi in prima saptamana, iar in jurul datei de 19 mai vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

MUNTENIA

In prima saptamana media temperaturilor maxime va fi de 21-23 de grade Celsius, urmand ca la finalul acesteia, in data de 19 mai, sa inceapa un proces de incalzire usoara si se vor inregistra valori diurne, in medie, de 24-26 de grade Celsius. In cea de a doua saptamana a intervalului, regimul termic va avea mici variatii de la o zi la alta, iar media temperaturilor maxime va fi in continuare de 24-26 de grade Celsius. Temperaturile minime vor creste treptat, de la medii de 10 grade Celsius la debutul intervalului, la 12-13 grade Celsius la jumatatea acestuia, apoi media valorilor nocturne se va mentine in jurul a 11 grade Celsius. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in prima parte a intervalului, cand vor fi averse, mai insemnate cantitativ in intervalul 15-17 Mai 2019. Probabilitatea de ploaie se va mentine si pentru a doua saptamana de prognoza, insa la cote mai reduse.

OLTENIA

Pana in data de 17 Mai 2019, temperaturile maxime vor avea variatii nesemnificative, iar media acestora se va situa in jurul a 20 de grade Celsius. In intervalul 17-19 Mai 2019, vremea se va incalzi si se vor inregistra medii ale maximelor pana la 25 de grade Celsius. In a doua saptamana a intervalului, regimul termic va avea usoare variatii de la o zi la alta, iar mediile valorilor diurne se vor situa in jurul a 24 de grade Celsius. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative in prima saptamana, urmand a se inregistra medii in jurul a 11 grade Celsius, iar din data de 20 mai vor creste usor pana la 12-13 grade Celsius. In a doua saptamana mediile minimelor vor avea variatii usoare, de la 10 grade Celsius la 13 grade Celsius. Vor fi averse aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ in intervalul 14 -17 Mai 2019.

LA MUNTE

Temperaturile maxime, in medie, in prima saptamana vor fi de 11-13 grade Celsius, iar in cea de-a doua, de 13-15 grade Celsius. Media temperaturilor nocturne, in prima jumatate a intervalului, se va situa in jurul a 5 grade Celsius, iar a doua parte, in usoara crestere, va fi de 6-.7 grade Celsius. Vor fi averse in fiecare zi, pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ in intervalul 14 - 18 Mai 2019.

(Sursa: digi24.ro)