13 mai, Ziua Dorului - o emotie transformata in sarbatoare. Astazi, #doruldecopilarie
In 13 mai 2015, Romania a sarbatorit pentru prima data Ziua Dorului. Initiativa le-a apartinut membrilor trupei Vunk, care au vrut sa dedice aceasta zi tuturor celor care se simt departe de locul natal, de cei dragi sau de copilarie. In 2019, ziua dorului se concentreaza pe dorul de copilarie.
- Ne plangem ca ne e dor de cineva sau de ceva, iar de la a recunoste acest lucru si pana la a face ceva in acest sens este cale lunga. Deseori, spunem ca ne e dor de parinti, dar cu greu ne gasim timp sa ii sunam, spunea Cornel Ilie, vocalistul trupei Vunk.
- Deseori, spunem ca ne e dor de locurile copilariei, dar rareori ne facem timp ca sa mergem acolo. Plecand de la acest lucru si de la faptul ca spunem deseori ca sarbatorim tot felul de zile care nu ne apartin, am zis sa propunem romanilor Ziua Dorului, o zi in care sa luam atitudine in ceea ce priveste acest sentiment - Cornel Ilie.
Pentru a celebra aceasta zi, membrii trupei Vunk au lansat, in 2015, un clip, de 3 minute, si o pagina de Facebook.
- Nu ne-am propus sa facem ceva anume. Fiecare va face ceea ce simte pe data de 13 mai. Pe pagina de Facebook creata special pentru aceasta ocazie invitam pe toata lumea sa lase un mesaj de dor pentru cineva. Toti cei care vor dori sa sarbatoreasca Ziua Internationala a Dorului si sa transmita un mesaj celor dragi vor putea folosi pe retelele de socializare hashtag-urile #ZiuaDorului si #DorulMeu, a mai spus atunci Cornel Ilie.
Initiativa Zilei Internationale a Dorului apartine Orasului Minunilor, o miscare sociala initiata in 2014 de trupa Vunk.
(Sursa: stiri.tvr.ro)