DOCTORUL ZILEI: Prof. Ihor Huk, unul dintre cei mai apreciati medici din Austria: Daca aveti in organism acest element, nu va veti imbolnavi niciodata. Va garantez! E mai important decat oxigenul (Autoare: Elena Oceanu)
Prof. Ihor Huk, Seful Departamentului de Chirurgie de la Wiener Privatklinik, doctor in medicina si om de stiinta apreciat cu peste 300 de lucrari, publicate in jurnale medicale valoroase, a dezvaluit pentru Doctorul Zilei, care sunt ultimele descoperiri in sanatate.
- Recomandarile medicilor de acum sunt invechite, sunt din secolul al XVII-lea, iar noi traim in secolul XXI. Chiar si studentii mei invata din acele manuale vechi si cand i-am intrebat care e cel mai important element din corpul nostru, 99% au spus ca oxigenul. Gresit! Stim de 20 de ani ca nu oxigenul e cel mai important element din corpul nostru, ci oxidul nitric, iar un om de stiinta, prieten cu mine a luat un premiu Nobel pe aceasta tema, in 1997.
Potrivit prof. Huk, inima poate bate mai mult fara oxigen decat fara oxid nitric
Daca eliminam din inima oxidul nitric, se opreste imediat. Creierul, memoria pe termen lung functioneaza, codeaza informatia cu ajutorul oxidului nitric. Sistemul imunitar lupta cu bacteriile, cu virusurile, cu cancerul, cu ajutorul oxidului nitric.
- Acum intelegeti de ce oxidul nitric este mai important decat oxigenul?

Oxidul nitric il obtinem din alimente

Oxigenul il obtinem usor, prin respiratie. Dar oxidul nitric il obtinem prin alimentatie, din alimente cu nitrogen. Ce sa mancam ca sa obtinem oxid nitric?
- Dovleac sau nuci pentru ca aceste alimente au o concentratie mare de arginina, un aminoacid necesar pentru sintetizarea oxidului nitric, in organism. Daca mananci zilnic aceste alimente, memoria va fi foarte buna si vasele de sange foarte sanatoase. E nevoie 100-150 de grame de arginina pe zi. Dar e imposibil sa mananci zilnic dovleac si nuci, asa ca poti lua capsule cu arginina, a explicat prof. Huk pentru Doctorul Zilei.
In afara de arginina mai sunt factori care au legatura cu oxidul nitric. Calciul e unul dintre ele.
- Pe langa calciu, ai nevoie si de vitamina D3, care e de fapt un hormon, astazi cu totii stim ca D3 e un hormon care controleaza calciul. Avem nevoie si de vitamina K2 care controleaza calciul si previne acumularea lui in rinichi sub forma de pietre. Daca aveti toti acesti factori, atunci creierul, vasele de sange, inima, sistemul imunitar vor functiona perfect. Nu va veti imbolnavi niciodata, va garantez! a mai spus prof. Ihor Huk, pentru Doctorul Zilei.
De aceea recomandarea medicului e ca fiecare dintre noi sa mergem anual la analize sa verificam concentratia de calciu si vitamina D3.
- Eu iau intre 15 si 20 de mii de unitati de D3 pe zi. Recomandarile medicilor de acum sunt invechite, 2000-5000 de unitati sunt cantitati foarte mici, nu poti face supradoza de D3, corpul nostru are nevoie de cantitati foarte mari, de aceea multi oameni au deficit, a adaugat Seful Departamentului de Chirurgie de la Wiener Privatklinik.

Daca iti iau calciul din organism, vei muri

Prof. Huk spune ca avem nevoie, de asemenea si de 500 miligrame de calciu, pe zi si de 100-200 de micrograme de vitamina K2.
- Majoritatea medicilor recomanda sa luati magneziu, fara sa se gandeasca la elementele din care e construit corpul uman. Avem nevoie de 40 de ori mai putin magneziu decat de calciu. Daca iti iau calciul din organism, vei muri. 99% din corpul uman e construit din 6 elemente: Oxigen (65%), Carbon (18%), Hidrogen (10%), Nitrogen (3%), Calciu (1,5%), Fosfor (1,2). Restul de 11 elemente reprezinta sub 1%: Potasiu (o,2%), Sulf (0,2%), Clor (0,2%), Sodiu (0,1%), Magneziu (0,05%), Fier (<0,05%), Cobalt (<0,05%), Cupru (<0,05%), Zinc (<0,05%), Iod (<0,05%), Seleniu (<0,05%), a completat prof. Huk.

(Sursa: doctorulzilei.ro)