www.libertatea.ro informeaza: Iata niste vesti foarte bune pentru iubitorii de guacamole. Oamenii de stiinta ne sugereaza ca ar trebui ca din dieta noastra sa nu lipseasca fructul avocado si daca se poate sa-l consumam zilnic ar fi perfect. Cercetatorii susțin ca proprietatile fructului avocado ne ajuta sa reducem riscul imbolnavirii sindromului metabolic, care provoaca boli precum diabetul sau boli de inima.


Avocado, medicamentul natural

Studiul a fost realizat de catre o echipa de cercetatori iranieni si publicat in Jurnalul Phytotherapy Research. Oamenii de stiinta au concluzionat ca avocado aduce numeroase beneficii organismului uman, iar printre acestea sunt enumerate nivelul colesterolului LDL (rau) si colesterolului HDL (bun), triglicerinele, totalul colesterolului si al fosfolipidelor. Avocado conține foarte puține calorii si reduce pofta de mancare: 150 de grame de fruct conține 230 de calorii, trei grame de proteine, 12 grame de carbohidrati si 21 de grame de grasime, 10 grame de fibre, adica 40% din necesarul zilnic, 30 de miligrame de vitamina K, practic 40% din doza zilnica necesara, 14 miligrame de vitamina C, 700 de miligrame de potasiu, adica 20% din doza zilnica necesara, vitamina B6, 0,18 grame de omega 3, 2,44 grame de omaga 6, toti aminoacizii esentiali, acid oleic, acid folic.
Avocado actioneaza ca si hipolipemiantele, antihipertensivele, antidiabeticele, medicamentele anti-obezitate, terapia antitrombotica, antiaterosclerotic, au menționat autorii studiului, care recomanda consumarea fructului avocado cel putin o data pe zi.