Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa va invita joi, 4 aprilie 2019, de la ora 18:30, la vernisajul expoziției temporare de fotografie 3#Rusia - file din natura, organizata in colaborare cu Societatea Geografica Rusa, Centrul Rus de Stiinta si Cultura din Romania si Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti.
Un numar de 80 de fotografii de o frumusețe tulburatoare dezvaluie mareția naturii din tara cu cea mai mare suprafata de pe glob, Rusia. Sunt surprinse atat maiestuoase animale salbatice, traditiile minoritatilor, ale popoarelor indigene, dar si dramaticul impact al omului asupra ecosistemelor.
Sectiunea Lumea in mainile noastre invita astfel, la reflectie. Impactul emoțional este puternic atunci cand vedem cum viețuitoarele isi cauta disperate locul, alungate de acțiunile barbare ale omului. Fie ca este vorba despre fotografia unei vulpi care isi face vizuina intre doua containere, de cei 120 de ursuleți salvati, hraniri artificial si redati salbaticiei sau de lupta unui temerar pentru viața animalelor cuprinse de incendiile provocate pe campuri, povestile sunt sensibile. Fotografia Dupa zbor spune istoria unui pui de urs, abandonat pe aerodromul Orlovka din regiunea Tver, care a fost gasit dormind pe pista. Ursuletul Mansour a fost adoptat de piloti, gasindu-si locul intr-o mare familie iubitoare.
Evenimentul va avea loc in prezența domnului Ilya Gurov, Director General al Societatii Geografice Ruse, a doamnei Alyona Zatonskikh, Director de Organizare si Protocol al Societatii Geografice Ruse, a doamnei Natalia Muzhennikova, Director al Centrului Rus de Stiinta si Cultura din Romania, a domnului Igor Iniushkin, Ministru-consilier in cadrul Ambasadei Federatiei Ruse in Romania si a domnului dr. Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului National de Istorie Naturala Grigore Antipa.
Cu aceasta ocazie se va semna oficial acordul de parteneriat intre Muzeul Antipa” si Societatea Geografica Rusa, al carui scop este promovarea de acțiuni stiințifice si culturale comune, precum si schimbul de informații, experiența si cunostințe in domeniul cercetarii in geografie si stiințele naturii.
Participantii la ceremonia de deschidere se vor bucura de un moment artistic oferit de tineri din cadrul Centrului Rus de Stiinta si Cultura din Romania, urmat de o degustare de produse traditionale rusesti.