www.libertatea.ro informeaza: Un australian despre care se crede ca este in varsta de 28 de ani este acuzat de omor in legatura cu atacul din Noua Zeelanda. El a omorat cel putin 49 de persoane la doua moschei din Christchurch.
Comisarul de politie din Noua Zeelanda, Mike Bush, a declarat ca barbatul va fi prezentat, sambata, instantei sub acuzațiile de omor.
In presa este vehiculat numele lui Brenton Tarrant, pe contul acestuia fiind transmis live intregul atac, dar Bush a spus ca desi circula acest nume, nu poate sa confirme informația. Alte trei persoane, doi barbați si o femeie, au fost retinuti, iar politistii incearca sa stabileasca gradul implicarii lor atac. Prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, a declarat ca unul dintre indivizi este australian, iar autoritatile neozeelandeze spun ca nici ei si nici Australia nu avea informatii despre vreunul dintre cei retinuți. El a mai spus ca atacul a fost comis de un terorist extremist de dreapta si violent.
Anchetatorii au recuperat mai multe arme de la locul atacului, iar intr-o masina a fost gasit un dispozitiv exploziv improvizat. Atac transmis live pe Facebook Atacatorul a filmat intregul atac cu o camera GoPro atasata unei caschete pe care o purta, si a transmis atacul live pe Facebook. Un video grafic de 17 minute a fost distribuit pe retelele de socializare. Imaginile arata cum barbatul conduce pe strazile din Christchurch, se vad mai multe arme pe scaunul pasagerului, iar la un moment dat camera este intoarsa spre atacator si i se vede fața.