Andreea Sava a publicat pe blogul sau un articol la rubrica PENTRUFEMEIOCUPATE , intitulat: Adevarul despre detoxifiere, de la doctor Menci. Plus cura. Puteti citi in continuare articolul. Nu garantam ca daca veti urma aceasta cura veti arata ca Andreea Sava. Urmand dieta de detoxifiere, cu un meniu special de la profesorul Gheorghe Mencinicopschi, aveti o sansa de a dobandi un corp perfect ca al vedetei de la Antena 3.

xxx

Stilul de viata haotic, traitul intr-un mediu poluat, consumul de alimente bogate in chimicale (deja celebrele E-uri) si viciile duc la acumularea de toxine in organism, spune profesorul Mencinicopschi. In mod natural, de eliminarea toxinelor din organism se ocupa colonul, ficatul, rinichii, plamanii si pielea. Daca, insa, cantitatea de toxine este prea mare, atunci acestea nu mai fac fata si inseamna ca trebuie sa iei masuri.
Semne ca ai nevoie de detoxifiere
- Stari de oboseala, somnolenta, trezit greu dimineata
- Anxietate, depresie, nervozitate, probleme de concentrare
- Depuneri albicioase pe limba
- Materii fecale puternic mirositoare
- Pofta de dulce, sarat, condimentat, gras
- Probleme de digestie si tranzit intestinal
- Probleme de greutate
- Acnee, piele iritata si lipsita de elasticitate, celulita, par casant si lipsit de stralucire

Ce trebuie sa faci

Trebuie sa-ti cureti alimentatia. Asta ca nota generala pentru ca, odata cu varsta, toate aceste probleme se vor acutiza. Asadar trebuie sa-i dai organismului o mana de ajutor. Gasesti pe acest blog, in meniu la categoria Nutritie, multe articole care te vor ajuta, de la piramida alimentara, reguli de combinare, lista cu sursele sanatoase pe elemente etc. Poti sa incepi de AICI: http://andreeasava.ro/2017/07/23/ce-mananc-eu-lista-mea-de-alimente/ - cu lista mea de alimente si reguli. Dar prima schimbare si cea mai simpla pe care poti s-o faci este sa introduci in alimentatia ta mai multe fibre. Acestea ajuta tranzitul intestinal. In acelasi timp, insa, trebuie sa bei mai multa apa, 1,5-2 litri pe zi, pentru ca, altfel, te vei constipa. Poti incerca o cura soc de detoxifiere, de 3 zile, conceputa de profesorul Gheorghe Mencinicopschi care, in plus, te va ajuta si sa dai jos pana la 3 kg.

CURA DOCTORULUI MENCI DE DETOXIFIERE IN 3 ZILE

ZIUA 1

- Mic dejun: Suc din 2-3 grepfruturi in care puneti o lingurinta de spirulina, pe care o cumparati de la farmacie. O ceasca de ceai de plante, cu miere.
- Pranz: O salata mare din castraveti, rosii, ardei rosu, ardei galben, telina, morcovi, ridichi, broccoli si multe frunze de patrunjel, cu ulei de masline si zeama de lamaie plus un pahar de suc din 2 portocale, 1 mar, 2 morcovi, 1-2 cm de rizom crud de ghimbir, tulpina de telina.
- Cina: o salata din sfecla rosie, ceapa, usturoi, untisor, salata, andive, menta, cu ulei de masline plus un suc facut la blender dintr-o jumatate de ananas proaspat si o felie de pepene galben.

ZIUA 2

- Mic dejun:150 ml de iaurt, magiun de Topoloveni si 300 de ml de apa plata cu zeama de la o jumatate de lamaie.
- Gustare: Facuta la blender din: 2-3 morcovi, jumatate de tulpina de telina, jumatate de lamaie verde, 5-6 mieji de nuca, o cescuta de stafide. Amestecul il diluati cu apa plata.
- Pranz: Salata de seminte crude de dovleac, de floarea soarelui, morcov ras, ardei rosu si galben, rosii, ridichi, rondele de telina, cu vinegreta obtinuta din ulei de masline cu zeama de lamaie, plus un ceai de menta.
- Gustare: o banana si un suc facut la blender din 2-3 piersici sau nectarine, o legatura de menta proaspata, o lingurita de magiun de Topoloveni.
- Cina: Legume la gratar, rosii, ardei, fenicul, dovlecei, ciuperci, ceapa, vinete, cartofi dulci. Se pot stropi cu ulei de masline si zeama de lamaie.

ZIUA 3

- Mic dejun: Salata de fructe din pere, mere, struguri, ananas, mango. Iaurt natural cu o lingurita de fulgi de ovaz si magiun de Topoloveni, plus o ceasca de ceai verde, neindulcit si un pahar de suc la blender din 1-2 pere, o ceasca de zmeura si una de capsuni.
- Pranz: Supa rece din rosii, ceapa, usturoi, castraveti, andive, patrunjel frunze si radacina, morcov, piper negru, toate macinate, cu paine integrala, plus ceai verde, neindulcit.
- Gustare: un fruct proaspat (mar, pepene, cirese, para, zmeura etc.)
- Cina: Paste din grau dur preparate al dente, cu ulei de masline si sos pesto cu busuioc. Mai puteti manca si putina branza proaspata, cu seminte de pin, cu salata din ardei, rosii, ceapa, usturoi cu ulei de masine si zeama de lamaie verde.

(Sursa: andreeasava.ro)