www.libertatea.ro informeaza: Actrita Dorina Lazar, fosta directoare a Teatrului Odeon din Bucuresti, care a fost demisa de Gabriela Firea printr-o decizie brusca in luna august 2017, a castigat procesul cu Primaria Capitalei, instanta anuland Dispozitia nr. 1181 din 24.08 a Primarului Municipiului Bucuresti, precum si raportul Corpului de control.
In vara anului 2017, vestea demiterii directoarei Teatrului Odeon a starnit foarte multa valva. O conferinta de presa organizata la sediul UNITER dezvaluia un proces rezolvat in pripa de Primaria Capitalei. Dorina Lazar preciza ca decizia abuziva a Gabrielei Firea a venit in urma refuzului ei de a taia din bugetul teatrului.
In urma unei discutii, un consilier de la primarie i-ar spus la acea vreme sa isi caute un alt loc de munca. Ulterior acestui dialog, Corpul de Control a realizat un raport la institutia teatrala. Discutia respectiva venea pe fondul unor tensiuni intre conducerea Teatrului Odeon si Primaria Capitalei, legate de spatiile de depozitare si atelierele Teatrului Giulesti, pe care edilii au dorit sa le preia.