www.libertatea.ro informeaza: Chinezii ar fi modificat genetic creierele unor gemene.
Lulu si Nana, doua gemene ale caror gene au fost modificate de savantii chinezi inainte de nastere pentru a fi rezistente la HIV, ar beneficia de fapt de un efect secundar neasteptat.
Potrivit Technology Review, cele doua copile, nascute anul trecut in China, au o mutatie neasteptata aparuta in urma editarii genelor. Studiile facute pe soareci au aratat ca stergerea genei CCR5 nu produce doar imunitate la SIDA, ci imbunatateste substantial si memoria si functiile cognitive in general.
Neurobiologul Alcino J. Silva de la Universitatea din California, care a studiat gena CCR5, spune ca cea mai simpli interepretare este ca mutatiile vor avea impact asupra functiilor cognitive ale gemenelor. Efectul e imposibil de prezis, asa ceva nu ar trebui facut niciodata.
Experimentul a fost facut public in noiembrie 2018, cand He Jiankui, un profesor la Universitatea din Shenzhen, in provincia Guangdong, a anuntat pe YouTube nasterea celor 2 gemene al caror ADN a fost modificat pentru a le face imune la virusul care provoaca SIDA.