Adrian Botis de la crama Vie-Vin Lechinta din judetul Bistrita-Nasaud participa in acest week-end la Targul de Turism cu un stand superb amenajat, la acre gasiti diferite sortimente de vin.
Ingrijim 50 de hectare de vita-de -ie. Am revigorat vita-de-vie ramasa mostenire de la sasi. Am inceput sa comasam terenuri pe fostele plantatii de vita-de-vie. Printre sortimentele de vinurit, avem Chardonnay, Feteasca Neagra, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Pinot Noir Rose, Feteasca Alba. Podgoria Lechinta e cea mai nordica podgorie din tara si este diferita prin mineralitatea pe care vita-de-vie o gaseste si soiurile calcaroase cu aciditate specifica. Vinul e unul imparatesc, care era pe gustul imparatilor de la Viena. Cam toate soiurile sunt cautate la noi, ne-a spus Adrian Botis, manager la crama Vie-Vin Lechinta din judetul Bistrita-Nasaud.
Vinurile din Lechinta sunt apreciate nu numai datorita calitatii lor, ci si al istoriei. Asadar, cele mai apreciate vinuri din tara pana in 1989, nelipsite de pe mesele imparatilor din Viena, vinurile din Lechinta reapar pe piata si se bucura de un real succes.