Miscarea de Rezistenta: DIETA. 12 reguli pentru o alimentatie sanatoasa, propuse de prof. dr. Pavel Chirila (Autoare: Magda Marincovici)

Prof. dr. Pavel Chirila ne propune o dieta bazata pe acumularea si selectarea informatiilor provenite din studii consacrate, care, in timp, si-au dovedit eficacitatea.
Dieta propusa de prof. dr. Chirila este una echilibrata din punct de vedere nutritional, include alimente bio sau traditionale si, pe langa eliminarea treptata a kilogramelor suplimentare, contribuie si la eliminarea toxinelor. Aceasta dieta este prezentata in volumul Nu hrani cancerul!, autori Pavel Chirila, Madalina Popecu, Cristela Georgescu, Editura Christiana, Bucuresti, 2012.

Regula 1: Exclude complet alimentele rafinate: zaharul, faina alba, sarea extrafina, margarina, uleiul rafinat si toate alimentele care le contin.

Regula 2: Exclude alimentele cu aditivi (E-uri).

Regula 3: Consuma urmatoarele alimente permise:
- cereale integrale,
- fructe,
- legume,
- zarzavaturi,
- lactate,
- preferabil cele fermentate (iaurt, chefir, sana, lapte batut, branza de vaci),
- oua (3 pe saptamana),
- ciuperci,
- miere,
- peste (2-3 mese pe saptamana),
- carne (1-2 mese pe saptamana).

Regula 4: Alimentele pe care le consumi trebuie sa fie de cea mai buna calitate: bio sau traditionale.

Regula 5: Ideal, ar trebui sa iei 2 mese pe zi: intre orele 10:00 si 11:00 si 18:00 si 19:00, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbtie, metabolizare si eliminare.

Regula 6: Dimineata pe stomacul gol, bea 300-400 ml apa plata.

Regula 7: Intre mese, consuma sucuri proaspete sau ceaiuri de fructe.

Regula 8: Cerealele, leguminaceele (soia, fasole, mazare, linte, bob), carnea si pestele se prepara cu tratamente termice usoare: cuptor, aburi, fierbere. Celelalte alimente se consuma crude, cu exceptia persoanelor care au afectiuni gastrointestinale.

Regula 9: In alimentatie trebuie sa predomine cerealele si fructele.

Regula 10: Cantitatea portiilor se calculeaza in functie de obieceiul alimentar anterior pe l-ai avut:pentru a pune organismul "in dificultate" si pentru a-l determina sa consume din rezervele proprii, trebuie sa te raportezi la propriile obiceiuri alimentare: sa reduci cu 25% - 50% ratia alimentara fata de obiceiul de pana acum.

Regula 11: Foarte important: trebuie sa mesteci indelung fiecare bol alimentar (de 10-15 ori), inainte de a-l inghiti.

Regula 12: Mergi pe jos (la pas), 30-60 de minute zilnic.