Sputnik: S-a intors roata: Kovesi, in lacrimi - Olguta si Plesoianu o distrug! (Autor: Dragos Dumitriu)
- Vorbeste exact ca o penala, ar trebuie sa demisioneze, sa faca un pas in lateral - I-a placut lupta anticoruptie pana a ajuns la ea, Kovesi, te simti abuzata de procurori?
Asa cum s-a anuntat, chiar Laura Kovesi a fost cea care a dat vestea ca a primit vizita politiei si a fost informata de calitatea ei de suspecta. Celebra procuroare a facut aceasta dezvaluire intr-o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni de radio, apoi la TV - iar realizatorii si ascultatorii au fost uimiti sa auda cum cel mai temut om al legii plange! Dar, nu se stie daca asa au stat lucrurile, daca Laurei Kovesi chiar ii tremura glasul din cauza lacrimilor - sau din cauza unei raceli rebele, pe care a facut-o cunoscuta chiar de la inceput.
- Ne trezim cu un dosar dupa 10 ani - se incearca oprirea mea, a spus cu o voce suspect de tremurand si stinsa Kovesi. Acum, dupa 10 ani, anchetam cum a fost extradat Popa Nicolae? Nu am avut nicio atributie de aducerea lui Popa Nicolae in tara.
Reamintim ca Laura Kovesi are calitatea de suspect iar acuzatiile sunt abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa - in urma unui denunt al fostului deputat Sebastian Ghita.
- Eu nu voi renunta la procedura de a ajunge procuror european, a anuntat hotarata Laura Kovesi, care considera ca aceasta este o manevra politica pentru a o impiedica sa fie aleasa in fruntea noii institutii europene - ea aflandu-se in acest moment pe prima pozitie pe lista scurta a candidatilor.
In urma acestei declaratii, asemanatoare cu cele politicienilor acuzati de DNA pe vremea lui Kovesi, au aparut imediat reactii dure. Lia Olguta Vasilescu, unul dintre cele mai celebre cazuri de politician retinut de DNA si trimis in judecata initial, o face praf pe Kovesi, chiar cu vorbele procuroarei si ale sustinatorilor acesteia.
- Vorbeste exact ca o penala, spune Olguta Vasilescu. Se plange ca i s-a facut dosar dupa 10 ani - si lui Liviu Dragnea i s-a facut un dosar dupa 10 ani, altul dupa 16 ani, aminteste politiciana.
In privinta faptului ca Laura Kovesi se plange ca se intampla in plina campanie pentru functia de procuror - Si noua ne-a facut la fel, ne-a luat cand eram in campanie, ii aduce aminte fosta primarita a Craiovei.

Vorbeste exact ca o penala, ar trebuie sa demisioneze, sa faca un pas in lateral - I-a placut lupta anticoruptie pana a ajuns la ea, Kovesi, te simti abuzata de procurori?
- Ar trebuie sa demisioneze, sa faca un pas in lateral, spune Oana Vasilescu - reiterand cererile Opozitiei adresate PSD. In plus, Oana Vasilescu ii atrage atentia lui Kovesi asupra unui aspect: Eu am intrat suspect si am iesit in catuse. Deputata PSD scoate in evidenta minciuna din contextul acuzatiei: Ea a spus ca nu il cunoaste pe Sebastian Ghita, dar a aparut acel filmulet.
Iar concluzia trasa de Oana Vasilescu in emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul culminant, este una care o face praf pe Kovesi - dar si legenda luptatoarei anticoruptie.
- I-a placut lupta anticoruptie pana a ajuns la ea, a conchis Lia Olguta Vasilescu.

Deputatul Liviu Plesoianu, poate cel mai aprig luptator din Parlament contra abuzurilor sistemului reprezentat de Laura Kovesi (Comisia Sufrageria, protest in fata DNA, reclamatii internationale etc.) a scris imediat un text dur. Karma, Kovesi, Karma, ii transmite procuroarei, apropo de destin si intoarcerea rotii, a samsarei.
- Cate cariere au distrus unitatile tale de elita doar pentru ca pur si simplu asa ati avut voi chef sau pentru ca asa vi se comandase?, intreaba Plesoianu.
Apoi, ii transmite procuroarei trei mesaje, fiecare referitor la ce o asteapta in viitorul apropiat -cum arata karma incarcata a procuroarei.
- Te duci matale vineri la audieri, nu la Bruxelles, pentru ca si unitatile matale de paraditori de elita au procedat exact la fel cu zeci de romani nevinovati, este prima actiune.
Adormi in seara asta greu, gandindu-te obsesiv la efectul de bumerang, este a doua idee pe care i-o transmite procuroarei; Pentru ca bumerangul nu stie decat sa se intoarca, Kovesi.
- Adormi in seara asta foarte greu gandindu-te cum e sa fii tu insati suspectata tocmai de abuz in serviciu - adica de infractiunea ta preferata, cu care ai distrus destine si ai blocat o tara, scrie Plesoianu, punctand Bumerangul, Kovesi, bumerangul.
Totusi, Plesoianu crede ca singura palida satisfactie a Laurei Kovesi e ca mai are sustinatori.
- Te mai apara (inca putin) ultrasii tai exagerat de #NEDESTEPTI, cei care sunt in stare sa spuna acum: Abuz! Procurorii o supun pe Kovesi unui ABUZ!, scrie deputatul PSD.
In fine, Liviu Plesoianu pune o intrebare care o face praf pe fosta sefa a DNA: Kovesi, te simti abuzata de procurori?
- Doamna procuror, te simti cumva abuzata de procurorii care te suspecteaza de ABUZ IN SERVICIU!?, incheie Liviu Plesoianu mesajul postat pe Facebook.