O stire din Cotidianul, semnata de Magda Colgiu, anunta sec: Constantin Mudava, cunoscut drept vindecatorul lui Nicolae Ceausescu, a murit, joi, in Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste.
- Am fost miercuri la el. Nu a mai reactionat cand vorbeam cu el. Se uita undeva departe. A murit de batranete. Acum un an a facut un accident vascular cerebral. L-am gasit cazut in casa. Isi revenise, era pe picioarele lui. Acum a suferit un infarct. Era tot singur acasa. A fost gasit si dus la spitalul din Campina, iar de acolo l-am adus aici, la Targoviste. Nu si-a mai revenit, oricat as fi facut. Era rau de tot, a declarat George Mudava, fiul vindecatorului.
Adevarul de Targoviste da mai multe amanunte in articolul intitulat: Constantin Mudava, vraciul cuplului Ceausescu, a murit la 82 de ani.

FENOMENUL VINDECATOR PENTRU TOT FELUL DE BOLI

Constantin Mudava, Fenomenul Vindecator, asa cum vorbea despre sine, a murit joi, 1 noiembrie, la Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste, la varsta de 82 de ani. Vraciul a ajuns faimos dupa ce chiar dictatorul Ceausescu s-a tratat la el de diferite afectiuni. Autopromovat drept bioenergetician, bioterapeut si vindecator, Mudava a ajuns extrem de cunoscut in 1996, cand a candidat la Presedintia Romaniei. S-a laudat peste tot cu puterile sale bioterapeutice, dar s-a retras din viata publica in ultimii ani de viata, intr-o casa din Campina, judetul Prahova. Apropiatii spun ca acumulase o avere impresionanta, cu mai multe proprietati in judetele Prahova si Dambovita In perioada comunista, dar si dupa Revolutie, Mudava ar fi tratat mii de pacienti prin bioenergie, potrivit marturiilor celor care-l considerau un fenomen al medicinei. Mudava era originar din localitatea Ghirdoveni, din judetul Dambovita. Pe pagina de Facebook intitulata Vindecatorul Constantin Mudava sunt descrise presupusele puteri miraculoase ale vraciului.
- Sunt Fenomenul Vindecator pentru tot felul de boli Constantin Mudava. M-am nascut si am crescut cu acest fenomen vindecator benefic pentru oameni. La varsta de 5 ani l-am descoperit si practicat pe bunica mea, pe care am vindecat-o de reumatism. Ulterior l-am educat, cultivat si practicat. Am fost solicitat de catre seful statului din acea perioada, Nicolae Ceausescu, care m-a incadrat la Scornicesti, judetul Olt, unde conducea clanul Ceausescu-Barbulescu, cu contract de munca si unde mi-au creat conditii bune de lucru cu 3 cabinete. Acolo am practicat aceasta medicina generala pe mii si mii si mii de oameni din tara si din strainatate, pe tot felul de afectiuni si boli, incurabile prin medicina clasica, se arata pe Facebook.
- Dupa caderea regiumului Ceausescu am practicat aceasta medicina in Germania, in orasul Munhen, pe alte mii si mii de cazuri. Dupa Germania au urmat tari precum Grecia, in orasele Volos si Atena, Republica Populara Moldova, in orasul Chisinau. In Romania am practicat medicina in majoritatea oraselor mari precum Bucuresti, Brasov, Constanta, Timisoara,Oradea, Arad, Cluj, Targu Mures, Iasi, Buzau, Ploiesti, Targoviste, Campina si altele, mai scria el.

Detalii despre puterile lui Mudava aflam din Can-Can

In anii 90, bioterapeutul Constantin Mudava era printre cele mai mediatizate persoane din Romania, avand talentul de a atrage atentia asupra sa. El sustinea, nici mai mult, nici mai putin, ca poate, prin puterea lui unica in lume, sa trateze si sa salveze orice persoana, indiferent de boala de care sufera. Si marturisea ca puterea sa nu poate fi incadrata in banalele carti de specialitate, deoarece consta in ceea ce s-ar putea defini ca fenomenul Mudava, o energie cu mari puteri curative.
- In mod normal, un om are o aura de 80 de centimetri, dar aura mea are acum acoperire nationala, mii si mii de kilometri, atat se intinde. Pot vindeca pe oricine de orice, spunea Mudava, extrem de sigur pe el, chiar retras fiind.
Casa din Campina in care locuia parea un altar dedicat lui insusi, intrucat era tapetata cu tablouri, afise si fotografii cu el la diverse varste. Daca pe timpuri Mudava reusea sa adune cozi kilometrice de pacienti in fata cabinetelor sale deschise in marile orase din Romania, in ultimii ani el s-a retras in oraselul prahovean, unde rar se mai intampla sa primeasca vizitatori. Cu toate ca avea 4 copii de la care avea si nepoti, vindecatorul locua singur in casa modesta, principala sa ocupatie fiind apicultura. Reporterul povesteste intalnrea cu Mudava:
- Am 3 stupi. Eu pot sa ma apropii de albine fara costum de protectie, pentru ca imi simt energia si nu ma inteapa, a spus bioterapeutul in timp ce isi intinde mana spre unul dintre stupi. Vedeti? Nu patesc nimic, concluzionand apoi multumit de demonstratia sa.
Mudava recunoastea insa ca, in ciuda puterilor sale extraordinare, nu a reusit sa isi salveze sotia, moarta in urma cu mai multi ani intr-un accident de munca.
- A fost intr-o stare mult prea grava. Tot ce am putut sa fac a fost sa o tin in viata 2 ani dupa accident, isi amintea cu tristete celebrul vindecator.

A vindecat milioane, dar a adunat doar cateva voturi

Profitand de notorietatea sa la nivel national, oamenii inghesuindu-se cu miile in cabinetele sale deschise in toata tara, Constantin Mudava a candidat in 1996 la alegerile prezidentiale, obtinand un procent infim, de doar 0,31% dintre voturile alegatorilor. Ulterior, umilit de rezultatele scrutinului, vindecatorul s-a retras din viata publica, sustinand ca alegerile au fost fraudate pentru ca el sa piarda.

xxx

Nota Redactiei estiri.ro: Cineva care l-a cunoscut pe Mudava in anii 1988-1989, si chiar l-a vizitat la Targoviste, unde a asistat la cateva sedinte de tratament cu bioenergie, ne-a relatat, sub protectia anonimatului, ca in realitate, Mudava si-a descoperit puterile vindecatoare nu la 5 ani, cum afirma spotul publicitar, ci mult mai tarziu, pe cand lucra la Combinatul de oteluri speciale din Targoviste, in urma unui accident de munca. El a suferit atunci un grav traumatism cranian, ii cazuse o piesa grea de metal in cap.