PERFECTE: Esti amanta? Solutii pentru femeile cu acest statut ingrat
Il intalnesti pe barbatul vietii tale si apoi pe superba lui sotie. Asa era un vers din Ironic, cantecul lui Alanis Morissettte, si exact asa se poate intampla si-n viata. Si cum cand esti indragostita nu gandesti limpede, te trezesti implicata intr-o relatie frumoasa cu un barbat care mai are o relatie frumoasa. Si nu-ti vine sa spui BARBATUL ALTEI FEMEI pentru ca in sufletul tau tu simti ca e al tau. Cum nu esti de una singura implicata in acest triunghi amoros, iata cum ai putea sa pui problema ca sa nu innebunesti facandu-ti planuri si procese de constiinta.

1. In primul rand, uita-te in oglinda si spune-ti: Nu sunt o persoana rea

In ciuda faptului ca majoritatea care afla despre o astfel de situatie dau vina exclusiv pe amanta, in realitate persoana care are obligatii morale fata de sotie sau iubita oficiala este barbatul. Teoriile de tip: O FEMEIE I-A FURAT BARBATUL sunt demodate si incorecte. Barbatii sunt capabili sa ia decizii pentru ei insisi, nu-i fura nimeni de pe strada cu sacul, ei aleg sa minta si sa insele. Ba chiar multi dintre ei incep relatii clandestine ascuzand situatia de acasa, iar partenera nici nu afla ca e amanta decat foarte tarziu. Asadar, aminteste-ti ca nu esti femeie usoara, o stricata sau ce alte cuvinte mai folosesc cei care se grabesc sa judece doar pentru ca tu l-ai crezut ca e pe punctul de a se desparti de actuala si despartirea intarzie sa aiba loc.

2. Sa nu crezi tot ce spune

Daca el spune ca o va parasi pe actuala pentru ca este pur si simplu rea, nu il iubeste, il umileste, mai gandeste-te. Iti va fi mai usor sa accepti situatia crezand ca ea este personajul negativ, dar numai in desenele animate exista personaje cu trasaturi extreme. Pastreaza-ti echilibrul judecand dupa fapte, nu doar dupa vorbe: daca in continuare se duce acasa ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, daca isi petrece timpul liber si cu ea, inseamna ca lucrurile nu stau chiar asa cum spune si ar trebui sa iti pui niste semne de intrebare: nu cumva se foloseste de naivitatea ta?

3. Impune-ti un deadline

Intr-adevar, despartirile sunt grele, mai ales cand un cuplu are o vechime de ani de zile si chiar si impartirea bunurilor comune (casa, masina, fier de calcat, catel) poate fi un calvar interminabil. Uneori e nevoie de luni de zile pentru o desprindere totala. Daca tu crezi in relatia voastra si nu ai niciun dubiu ca este o formalitate sa se desparta definitv de actuala, stabileste impreuna cu el un deadline cu care sa fiti amandoi multumiti. Astfel vei evita prelungirile constante, scuzele de tip: e o perioada proasta acum, ea are probleme la serviciu, e bolnava, mai bine ii spun dupa sarbatori etc. Stabileste data de la care este doar al tau si daca nu o respecta este evident ca nu poti sa il mai crezi si sa il mai astepti.

4. Nu este oblogatoriu sa vorbesti cu sotia / iubita lui

Ca sa ai constiinta curata, probabil simti nevoia sa ii spui celeilalte femei intregul adevar, versiunea ta a povestii, sa stie si ea ca l-ai iubit, ca te-a mintit, ca tu credeai ca sunt in divort sau ca pur si simplu nu vrei sa renunti la el pentru ca e iubirea vietii tale. Nu face asta. Nu e corect sa rezolvi problemele tale cu un barbat cu o persoana care nu te cunoaste si care se simte umilita de relatia ta cu el. Aminteste-ti ca el are datoria de a lamuri situatia cu ea, tu nu ai ce sa cauti la usa ei daca vrei sa eviti un moment penibil.

5. Sigur nu vrei sa auzi asta, dar tipul nu merita

Orice ti-ar fi spus despre situatia lui cu acea femeie, daca s-a implicat intr-o relatie inainte sa-si rezolve problemele cu ea, nu merita respectul tau. O minte pe ea, probabil te minte si pe tine si, chiar daca nu simti asta acum, meriti mai mult de atat si vei gasi ceva mai bun de atat.

Sursa: perfecte.ro