DCNews: REFERENDUM FAMILIE, SONDAJ despre participare. Rasturnare de situatie
DCNews a realizat un sondaj cu privire la participarea la Referendumul din 6 si 7 octombrie 2018 cu privire la definirea familiei in Constitutiei. Referendumul pentru familie a fost initiat de cei 3 milioane de cetateni ale caror semnaturi au fost depuse la Parlament. Acum e considerata o tema politica. Scopul este modificarea Constitutiei. Sa scrie in Constitutie ca o casatorie este legatura intre o femeie si un barbat, nu intre soti, asa cum este notat acum. Indiferent de optiune, trebuie sa fie cvorum pentru validarea rezultatului. DCNews a realizat un sondaj printre cititorii sai cu privire la prezenta la Referendum. 44% au votat ca vor merge la vot, respectiv 31.214 de persoane. 36,60% afirma nu merg la vot, reprezentand 25.966 de oameni. Mai sunt inca si oameni indecisi: 13.758 de voturi, adica 19,39% din voturi. Sondajul nu e reprezentativ pentru toti oamenii cu drept de vot, fiind reprezentativ doar pentru cei care au acces la Internet, citesc site-urile de stiri si citesc DCNews.

Rasturnare de situatie

Cu toate acestea, putem constata ca balanta se inclina catre participarea la vot, fiind o rasturnare de situatie fata de sondajul precedent, unde mai multi dintre cei care au raspuns la respectivul sondaj erau impotriva organizarii referendumului.

Rezultatele sondajului DCNews

In sondajul anterior, 31.340 de oameni au votat ca sunt de acord cu organizarea acestui referendum, adica 48,74% din voturi. Nu au bifat 51,26% din cititorii DCNews, respectiv 32.955 de voturi.

Interes crescut pentru referendum

Oricare ar fi situatia, putem constata ca sondajele DCNews despre referendum inregistreaza cele mai multe voturi, ceea ce arata un interes crescut vizavi de acest subiect.