Romania urmeaza sa fie lovita de un ciclon care s-a format deja in sud-estul continentului si care avanseaza spre țara noastra. Meteorologii avertizeaza ca acesta va ajunge in Romania luni si marți, iar in aceasta perioada se asteapta furtuni, grindina si scaderi ale temperaturilor.
Mihai Timu, meteorolog ANM, a declarat la Digi 24 ca de luni se intorc furtunile in partea de vest a tarii, iar pana marti seara, vor fi inclusiv caderi de grindina.
Vorbim de un ciclon care s-a generat deja in partea central-sudica a continentului, de fapt vorbim de zona Marii Adriatice s ceea ce inseamna imprejurimi. Inca tarile de acolo deja sunt sub influenta acestui ciclon si au mai multe coduri, fie galbene, fie portocalii pentru instabilitate atmosferica'.
In Romania ciclonul va fi resimțit incepand de luni dupa-amiaza, mai ales in jumatatea de vest a tarii. Cam de luni dupa-amiaza si pana marti seara ne asteptam la perioade de timp cu averse si cu caracter torential, descarcari electrice, punctiform la caderi de grindina, dar si la cantitati de apa mai insemnate, zone vizate pentru aceste fenomene, mai ales cantitati de apa, ar fi Banatul, Crisana si ceea ce inseamna zona deluroasa si montana a Carpatilor Occidentali si din vestul Carpatilor Meridionali', spune meteorologul.