www.libertatea.ro informeaza: Premierul italian, Giuseppe Conte, a decretat starea de urgenta la nivel regional si doliu național in Italia, dupa prabusirea autostrazii la periferia orasului Genova.
Informatia a fost facuta publica in contextul anchetei privind prabusirea segmentului de drum, scrie La Repubblica, citat de Mediafax.
Vom initia procedura pentru revocarea contractului de concesiune in sistemul de autostrazi detinut acum de compania Autostrade. Dincolo de verificarile penale efectuate de magistrati, noi nu putem astepta termenii justitiei. Guvernul va dispune noi contracte de concesiune si va fi foarte riguros in analizarea clauzelor contractuale. Vom numi si un comisar pentru reconstructie in Genova”, a declarat premierul italian Giuseppe Conte.
39 de oameni au murit dupa prabusirea unui segment suspendat al Autostrazii A10, in apropiere de Genova. Conform unor surse citate de postul RAI News 24 si de publicatia Il Fatto Quotidiano, bilantul ar fi de 42 de morti.
Prabusirea viaductului a atras critici la adresa autoritatilor italiene si a companiei care gestioneaza infrastructura de autostrazi, Autostrade Italia, conform Mediafax.
Am decis proclamarea unei zile de doliu national”, a precizat Giuseppe Conte, afirmand ca va fi decretata si starea de urgenta, care va permite alocarea rapida a fondurilor pentru reconstructie in regiunea Liguria.
Guvernul italian a anuntaat ca va aloca cinci milioane de euro pentru eliberarea zonei distruse si pentru inceperea reconstrucției.