SHTIU.RO informeaza: Cati bani produce pe zi Fontana di Trevi si cum se strang monedele?
Fontana di Trevi este cea mai cunoscuta si probabil cea mai frumoasa fantana arteziana din Roma. Acest monument impresionant domina micuta piata Trevi, situata in cartierul Quirinale. Zilnic, turistii arunca mii de euro in faimoasa fantana.
O legenda spune ca cel ce arunca o moneda in apa din Fontana di Trevi se va intoarce la Roma. Aceasta moneda trebuie aruncata peste umar cu spatele la fantana. Un alt mit sustine ca fantana are puterea de a indeplini orice dorinta, cu conditia sa fie recompensata cu o moneda.
Fontana di Trevi este una dintre cele mai vechi surse de apa din Roma antica. Zilnic, aici, turistii arunca peste 3.000 de euro. Totusi, cum sunt stranse monedele din apa fantanii?
Banii sunt adunati in zilele de luni, miercuri si vineri intre orele 20:00 si 21:00. Monedele sunt scoase din apa de cativa barbati, sub stricta supraveghere a unui echipaj de carabinieri (politisti din Italia). Conform calculelor, in Fontana di Trevi se strang mai bine de un milion de euro pe an.
De-a lungul timpului, multi au incercat sa fure monede din fantana, insa au fost prinsi si amendati sau chiar arestati, daca nu erau la prima abatere. Roberto Cercelletta, cunoscut sub numele de d'Artagnan, este cel care a furat cele mai multe monede din fantana. Italianul a furat monede timp de 34 de ani inainte de a fi prins in martie 2010.
Curiozitati despre Fontana di Trevi:
- Fontana di Trevi are o inaltime de 25,9 metri si latime de aproximativ 20 metri;
- Pe durata celui de-al doilea Razboi Mondial, fantana a devenit locul perfect in care gospodinele spalau rufele;
- Fontana di Trevi este construita din acelasi material ca si Colosseumul, cel mai cunoscut monument italian.

Sursa: shtiu.ro