Un motan poate sa ramana singur in casa cateva zile?
Pe site-ul cetin.ro am gasit mai multe raspunsuri la o intrebare: Cum tii o pisica singura cateva zile?
Maine plec intr-o calatorie lunguiata, despre care o sa va povestesc, implica niste greci, niste mare, nisip, broaste testoase si altele. Dar alta e ideea. Motanul meu, pe numele lui Cizma, nu poate veni cu noi, pentru ca nu il primes astia la aeroport. Asa ca trebuie sa il las acasa. Intrebarea e. In afara de o sticla de 2 litri de apa, cu fundul in sus, intr-un castron, si 2 kile de mancare de pisica puse la discretie, mai aveti vreun alt sfat, ca sa nu imi gasesc pisica teapana la intoarcere? Si nu, sfaturile inteligente cu las-o la un prieten si alte va rog sa le lasati. Multumesc.
Comentarii:
- dai fuga pana in supermarket sau petshop si iei un aparat de hranit automat. Pisicile nu prea mananca hrana veche(poate doar ca sa nu crape de foame), aparatul ala lasa pisica sa manance la un anumit interval de timp ceea ce ii da impresia de fresh food.
- Automat de mancare si apa, plus cateva jucarii si lucruri pe care se poate razbuna ( eu am gasit o solutie care functioneaza la al meu - ziare). Le mototolesc si le las prin casa. N-am avut niciodata probleme sa gasesc pisoiul teapan sau distrugeri prin casa. Ce-i drept, perioada cea mai lunga in care a stat singur a fost de 5 zile.
- pisicile mele au stat asa 8 zile si a fost perfect. ia o dracie dintr-aia si nu uita sa lasi un gem cat de mic pe verticala , deschis. Lasa sticla si pune mana si cumpara un automat dintr-ala
- iti recomand sincer sa rogi pe cineva sa treaca pe la el. Noi avem doi si tot nu-i lasam complet singuri mai mult de 2 zile. Stiu ca pesemne e greu sa gasesti acolo pe cineva, dar incearca. Posibil sa faca prostii ca sa se razbune pentru ca l-ai lasat singur. Am patit-o si eu.
In rest, ca sfat, lasa mai multe vase cu apa. Eu le las doua, in doua locuri diferite. Si am rezervor special pentru mancare uscata
- va manca. Pisicile prin definitie sunt oportuniste si mananca lucruri la care nu te-ai gandi. Va manca cand nu va avea incotro. Deocamdata are, pentru ca tu si doamna ta ii faceti toate poftele, dar cand nu veti mai fi acolo va manca, nu-ti face griji.
- de cand il am a mancat numai plicuri de alea cu somon si legume
- pe bune nu-ti fa griji, asa au mancat si ale mele pana a trebuit sa plec din tara 8 zile. Si au mancat ca spartele. Numai hrana uscata. Si din ce stiu de pe la prieteni si rude, la mine nu a fost un caz singular.
- eu mereu cand am plecari de maxim 5 zile imi las pisica singura. ii las super multe castronase cu mancare si super multe cu apa peste tot pe unde e zona de acces. niciodata nu o las in toata casa singura pentru ca litiera se umple la un moment dat si inevitabil o sa faca prin casa, deci ii inchid accesul in majoritatea camerelor si scot orice forma de covor)) incearca sa il familiarizezi cu o a doua litiera si punele langa castronasele cu mancare si apa in doua locuri diferite, pisicile au obiceiul sa isi faca nevoile imediat dupa ce mananca. p.s: ascunde papucii si alte chestii pe care se poate face pipi si pregateste-te psihic pentru mirosul suav pe care va trebui sa il aerisesti si speli cateva zile (dupa ce veniti). Drum bun sa aveti!
- am gasit rezolvarea.Ti-l trimit pe socru.A zis ca are grija de pisica, gaini, vaci, porci, caini, nu conteaza.Uda florile, sapa gradina, ba iti bate si covoarele, basca ca la intoarcere gasesti frigiderul plin (pe banii lui evident)Tu tot ce ai de facut, e sa o suni pe soacra-mea si sa-i spui ca ai nevoie de el pentru vreo 2-3 saptamani, ca e ceva extrem de important si nu-i poti spune la telefon.
- lasa pisica la un prieten. Este un animal dar are suflet. Nu o poti lasa zile intregi singura in casa. Incearca tu sa stai zile intregi in casa fara TV, internet & stuffs
- eu din ce spune Cristian invat ca si pisica are un suflet si trebuie sa ii lasi televizorul deschis si acces nelimitat la internet!:
- lasa-l in grija unui rotwailer sau doberman. Sa vezi ce fericit e cand ii arati pisica.
Revenind serios, la o mata daca ii lasi mancare d-aia uscata si un geam pe care sa iasa, ori haleste uscaciunea, ori o taie prin vecini si se intoarce cand va intoarceti.Nu uita. O pisica poate sa fie dresata sa faca orice vrea ea.

Sursa: cetin.ro