Berbec

Ca sa ai parte de o zi asa cum ti-o doresti, ai nevoie de rezerve serioase de rabdare si cam de tot stocul personal de bunavointa, in special fata de cei dragi. Daca unii au inceput sa se indoiasca asupra sensului de mers al proiectului la care lucrati impreuna, probabil e deja un semn ca va apropiati de un esec, si nicidecum de o reusita. Modul lor de a critica tot ce spui sau faci, atitudinea lor rezervata fata de ceea ce mai e de facut, nu e deloc benefica succesului, pentru ca nu poti avea parte de reusita daca ai alaturi de tine oameni care resping orice propunere. Auzi doar cuvinte negative - nu se poate, imposibil, nu merge, nu e bine - si e normal ca totul sa bata pasul pe loc intr-o astfel de atmosfera. Nu e mediul cel mai constructiv in care puteai nimeri.

Taur

De la tine vor porni conflictele, certurile si orice alt fel de incident neplacut. Este necesara o mobilizare reala, sincera, ca sa poti coopera cu oricine, astazi. Ocupa-te mai mult de sufletul tau, pentru ca ai nevoie e o zi de liniste in care sa-ti reincarci bateriile. Orice activitate tihnita, placuta, care inspira armonie si pace, sunt potrivite pentru tine acum, ca atare adu-ti aminte de tot ceea ce iti face tie placere si nu iti poti permite prea des. Relaxare totala, muzica in surdina, lumanari aprinse, un foc in semineu, o carte buna si un ceai fierbinte s-ar potrivi de minune atmosferei tihnite de azi, iar daca in acest decor apare si iubirea, atunci poate fi o seara romantica ce are efect vindecator asupra ta. Dragostea e un fel de medicament, pentru ca si tu, si jumatatea ta va simtiti ca noi dupa cateva ore petrecute in doi.

Gemeni

Este de ajuns sa fii mai atent decat de obicei la cei din jur, la schimbarile lor de dispozitie si la reactii, ca sa intelegi ca e ceva putred in toate acestea si e nevoie sa te retragi. Este o zi a darniciei, deci toate gesturile pe care le indrepti azi spre cei din jurul tau au rolul de a le aduce un zambet pe chip si speranta mai puternica in suflet. Daca DARURILE tale sunt materiale, nici nu te uiti la bani daca stii ca efectul lor e de natura afectiva, si restabileste bucuria in inima celui din fata ta. Stii ca vrei fi rasplatit inzecit prin fericirea din ochii sai sau ca vei primi si tu inapoi ceva similar exact atunci cand vei avea nevoie de un sprijin, un sfat, o vorba buna. Cu oricine te intalnesti azi - si e posibil sa fie o zi cu multa agitatie prin preajma - ai ceva de oferit cu inima deschisa: ca e un dar palpabil sau doar un compliment, efectul e acelasi!

Rac

De la rude, prieteni sau simpli amici pot sa apara provocari pe care sa nu le poti contracara - in primul rand, pentru ca te vor prinde pe picior gresit, setat pe impresii negative. Azi dai dovada de o buna organizare pe mai multe planuri simultan, incat ai putea fi la fel de eficient si pe un plan, si pe altul, fara sa aluneci spre superficialitate sau neglijenta. E ca si cum ai juca doua roluri in acelasi timp si le duci cu brio la capat fara probleme. Probabil esti la mijloc intre doua echipe, intre doua activitati diferite si reusesti sa te concentrezi imediat si la una si la alta cu succes. Aceasta e o buna distributivitate a fortelor, pentru ca numai tu poti sa le faci pe toate atat de bine in acelasi timp! Ba, pe o agenda deja incarcata, te trezesti si cu sarcini in plus, ca te miri si tu ce bine iti iese!

Leu

Ai nevoie de foarte multa rabdare in tot ce faci, de la cel mai mic gest la cel mai important. Asa te vei proteja de incurcaturile pe care ti le provoaca o stare de nervi accentuata. Treci printr-un moment riscant care, daca nu e gestionat cu calm si cu rabdare, poate sta la originea unui mare esec ce-ti va da batai de cap multa vreme. Dar daca nu te bagi singur in gura lupului, daca nu risti nimic si nici nu strici ceea ce ai deja, totul va reveni intr-un final la normal. Tentatia de a face un gest incorect, cu gandul ca te scoate din impas, e mare, dar tocmai aceasta e pericolul cel mai mare in acest caz. Poti depasi impasul doar prin mijloace corecte, urmand doar calea cea dreapta, altfel ispita rea de a calca stramb te va costa scump. Prudenta maxima, deci!

Fecioara

Ai sanse sa te simti bine astazi si te intrebi ce i-a apucat pe unii dintre cei din jur de au reactii nefiresti. O mana de ajutor, de la un om cu buna dispozitie, e ceea ce le lipseste. Banii se fac cu greu si azi vei da piept cu un nou blocaj financiar in planurile tale, dar nu abandona directia spre care te indrepti. Astfel de greutati sunt absolut normale, dar nu trebuie sa iti taie elanul. Nu esti departe de prosperitate, de profit, de succes financiar, dar pana acolo mai ai cateva lectii de invatat si cateva hopuri de depasit cu prudenta. Nu te mai uita la curtea vecinului, ca are casa mai frumoasa si masina mai scumpa, nu asta conteaza acum, pentru ca fiecare cu norocul lui, la urma urmei. Tu poti atinge acelasi nivel prin multa munca, deci hai, la treaba, pas cu pas!

Balanta

Esti foarte preocupat(a) de anumite probleme si din acest motiv ai putea neglija altele, poate mai importante. Trebuie sa te intrebi ce conteaza mai mult: banii sau relatiile? Gaseste-ti ceva timp, astazi, si pentru sufletul tau, iesind undeva in natura sau macar intr-un loc unde isi poti permite sa inspiri aer curat si sa vezi cerul de deasupra capului. E ca o reconectare la sursa ta primordiala de energie, pe care nu o poti gasi in mijlocul orasului, intr-un bloc de beton sau intre cei patru pereti de la serviciu. Oricat de obosit ai fi dupa o zi de lucru, gaseste-ti timp sa iesi cu copiii la locul lor preferat de joaca sau sa umbli fara tinta cateva minute prin parc. Vei vedea ce efecte fantastice are o astfel de evadare din mediul inchis in care ai stat toata ziua. Deschide ferestrele si incarca-te de elementele naturii prin toate simturile!

Scorpion

Te vezi ca o victima a unor conspiratii puse la cale de rautaciosi, dar sunt sanse mari sa nu te creada nimeni, daca dai glas acestor obsesii. Ai ajuns intr-un punct al planurilor tale in care iti poti permite sa te apleci asupra celor din jurul tau. Nu mai esti la fel de preocupat doar de propria persoana, doar de dorintele tale, ci ai starea necesara de a darui, de a da sfaturi, de a te pune in slujba celor care au nevoie de tine. Se presupune ca tu ai acumulat deja atata experienta de viata incat esti in stare sa inveti si pe altii, ca atare uiti azi de tine, de timpul tau, de proiectele tale, si vezi cum poti fi de ajutor celor care nu stiu incotro sa mearga. Altruismul acesta te reprezinta de obicei, dar azi il duci la cote maxime, sacrificandu-te complet pe tine doar pentru a le arata altora o cale.

Sagetator

Relatiile cu cei din mediul de la serviciu pot trece printr-o adevarata criza, dar trebuie sa stii ca finalitatea acestui episod nu va fi una negativa. Nu cumva nu te uiti in directia potrivita pentru scopurile tale actuale? Ti-ai fixat atentia spre o anumita directie care te atrage, dar s-ar putea ca cea care ti se potriveste tie sa nu fie aceasta, ci o alta, paralela, pe care nici macar nu ai remarcat-o. Posibil sa primesti o multime de semne de avertizare ca nu esti pe drumul cel mai bun, si te intalnesti iar si iar cu ocaziile de a porni pe calea cealalta, deci fii atent la aceste semnale, pentru ca s-ar putea sa fie atat de evidente si de insistente, incat sa nu le mai poti ocoli la nesfarsit. E ca si cum te intalnesti iar si iar cu acelasi lucru incat incepi sa te gandesti mult mai serios de ce oare se tot repeta. Pentru ca are ceva sa-ti spuna: cauta-i semnificatia!

Capricorn

Daca ai impresia ca e randul celor dragi sa se ocupe de nevoile tuturor, te inseli. E tot randul tau si nu ar trebui sa fii surprins, ci incantat ca ai ocazia sa te ocupi de ei. Nu te crampona de un banal hop, pentru ca si astfel de momente sunt absolut firesti in procesul in care esti implicat. Chiar daca acum nimic nu mai inainteaza, vei descoperi ca pana si aceste momente de repaus aveau rostul lor, pentru a-ti mai trage putin sufletul, pentru a privi lucrurile mai detasat de pe margine. Permite-ti acest ragaz binevenit si bucura-te de liniste, chiar daca ai fi dorit sa ajungi mai repede la anumite rezultate. Proiectul pe care il dezvolti tu acum e ca orarul de la scoala: ai o ora, apoi o pauza, inca o ora, apoi o alta pauza. Acum esti in pauza, revizuieste materia si pregateste-te pentru ora urmatoare!

Varsator

Relatiile din familie sunt centrul vietii tale si ar fi bine sa le acorzi atentia si importanta cuvenite. Oricat ai incerca sa negi, fara aceasta baza, totul poate fi mai dificil. Este o zi cu mari sanse de succes in tot ce tine de scoala, de cariera, de relatia cu institutiile importante, de parca ai primi exact raspunsul de care aveai nevoie pentru a putea spune, finalmente, ca ai atins pucntul de apogeu al eforturilor tale. E o zi in care esti apreciat sincer pentru ceea ce faci, primesti o nota buna cu care te poti mandri la toata lumea, gasesti solutia optima la problema care te preocupa sau pui punct final in succes deplin la un proiect caruia ii acorzi o importanta cu totul deosebita. Imaginea, reputatia, pozitia si renumele tau au numai de castigat in urma rezultatelor de top.

Pesti

Ai multe de invatat de la cei pe care ii intalnesti, dar si ei au de invatat de la tine. Este important sa fii dispus sa asculti si sa cauti o solutie care sa ii multumeasca pe toti, macar partial. Nu te crampona doar de ideile preconcepute pe care le duci dupa tine de multa vreme si care au devenit principii ferme de viata. Totul se poate schimba, chiar si conceptiile invechite, chiar si ideile fixe, ca atare fii mai maleabil atunci cand auzi idei noi. Chiar daca pe moment esti tentat sa le respingi, dupa o vreme vei ajunge la concluzia ca sunt mult mai bune si ar merita puse in aplicare. E nevoie de o revizuire rapida a unor planuri pe care le-ai cladit pana aici sau o analiza retrospectiva a unor pasi parcursi, pentru ca sigur exista si o alta perspectiva, care se contureaza azi din ce in ce mai clar la orizont. Credeai ca nu se poate altfel? Ba da, si azi vine si dovada!