Sanatatea ochilor pe timp de vara se pastreaza cu lentilele Transitions de la Essilor
Sanatatea ochilor pe timp de vara se pastreaza cu lentilele Transitions de la Essilor
Vara, mai mult ca oricand, ochelarii de soare devin indispensabili pentru protejarea vederii de razele nocive directe si de cele care se reflecta din apa, nisip sau diverse obiecte stralucitoare.
Vara, mai mult ca oricand, ochelarii de soare devin indispensabili pentru protejarea vederii de razele nocive directe si de cele care se reflecta din apa, nisip sau diverse obiecte stralucitoare.
In acelasi timp, expunerea fara protectie poate provoca dezvoltarea de cataracta si alte complicatii oftalmologice. Ca solutie pentru aceste probleme si pentru a corecta vederea in acelasi timp, Essilor ofera gama Transitions, lentile inteligente fotocromatice, care isi schimba culoarea in functie de intensitatea luminii, pentru a asigura confortul vederii.
Organizatia Mondiala a Sanatatii noteaza ca pana la varsta de 18 ani survine pana la 80% din expunerea la UVR a unei persoane pe durata vietii. Astfel, ochelarii cu protectie sunt recomandati de oftalmologi atat pentru adulti, cat si pentru copii, la plaja, in parcuri de distractii, plimbari cu bicicleta, plimbari cu barca sau in orice loc unde exista expunere prelungita la soare.
Perioadele lungi de expunere fara protectie pot provoca simptome de scurta durata, precum ochi rosii, umflati, uscati si fotosensibili. Cu toate acestea, aspectele cele mai ingrijoratoare sunt efectele pe termen lung, care sunt cauzate de expunerea constanta si treptata la lumina soarelui, de-a lungul vietii.
Cele mai daunatoare raze sunt cele ultraviolete, care sunt clasificate ca UVA si UVB. Specialistii atrag atentia ca nu orice tipuri de lentile ofera o protectie completa a ochilor si a pleoapelor, ci unele pot chiar altera, in timp, vederea, daca sunt de calitate indoielnica. Ochelarii de soare au adesea decalaje de-a lungul laturilor unde se produce expunerea, ceea ce inseamna ca nu ofera o protectie completa si sunt recomandate lentile de calitate profesionala, personalizate dupa prescriptia medicala si stilul de viata.
,,Suntem deosebit de vulnerabili atunci cand ne expunem la radiatiile UV, asa ca atunci cand ne cumparam o pereche de ochelari, alegerea celei mai recente tendinte nu este singurul criteriu pe care trebuie sa il luam in considerare. Ochelarii nu sunt doar o declaratie de moda, ci servesc o functie mult mai important si aceea de a ne proteja de radiatii daunatoare. Pentru asta, au fost dezvoltate de Essilor, pe baza multor studii si ani de cercetare, lentilele fotocromatice Transitions, care corecteaza si protejeaza vederea, fiind incolore in spatii inchise si se coloreaza in aer liber", a explicat Adrian Lungu, Director Tehnic Essilor.
Lentilele Transitions sunt mai receptive la schimbarea conditiilor de lumina decat generatiile anterioare si protejeaza vederea de cel putin 20% din lumina albastra-violet daunatoare din interior si peste 85% din aer liber. Lentilele Transitions pot fi gqsite in opticile partenere in urmatoarele game: Transitions Signature VII, care ofera pana la de 3 ori mai multa protectie decat lentilele standard; Transitions XTRActive, cu pana la de 5x mai multa protectie decat lentilele standard; lentilele FLASH TO MIRROR activate pe Transitions XTRActive, care ofera un efect usor de oglinda. Formula moleculara exclusiva a tehnologiei Chromea7 face ca lentilele Transitions Signature VII sa reactioneze mai mult si la lumina solara indirecta, in comparatie cu alte lentile de acest tip. De asemenea, Eye Protect System este primul sistem de protectie incorporat in materialul lentilei, care absoarbe lumina albastra-violet daunatoare. Mai multe detalii, pe: www.essilortransitions.ro.


Despre Essilor

Lider mondial in randul companiilor producatoare de lentile de ochelari, Essilor realizeaza si comercializeaza o gama larga de lentile pentru imbunatatirea si protejarea vederii. Misiunea companiei este aceea de a imbunatati vietile oamenilor prin imbunatatirea vederii. Pentru a-si indeplini aceasta misiune, Essilor investeste anual peste 200 milioane in cercetare si dezvoltare, angajandu-se sa aduca pe piata in permanenta produse noi, mai eficiente. Marcile sale reprezentative sunt Varilux, Crizal, Transitions, Eyezen, Xperio. De asemenea, Essilor dezvolta si comercializeaza echipament, instrumente si servicii pentru profesionistii din domeniul ingrijirii oculare.
Essilor are 61,000 de angajati in intreaga lume. Produsele sale sunt vandute in peste 100 de tari, iar compania detine 32 de fabrici, 490 de laboratoare si unitati de slefuire a lentilelor, precum si cinci centre de cercetare si dezvoltare in intreaga lume.
Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati www.essilor.ro/