Incep testarile pentru elevii claselor a VIII-a. Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale in aplicatia informatica figurau 150.310 candidati inscrisi la Evaluarea Nationala pentru elevii claselor a VIII-a.
Examenul incepe luni, 11 iunie 2018, cu proba scrisa la Limba si literatura romana. Miercuri, 13 iunie 2018, este organizata proba la Matematica, iar joi, 14 iunie 2018, proba la Limba si literatura materna.
Primele rezultate vor fi afisate pe 19 iunie 2018, pana la ora 12:00, iar in aceeasi zi se pot depune contestatii in intervalul orar 14:00 - 19:00. Rezultatele finale vor fi afisate pe 23 iunie 2018.
Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de 120 de minute, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
Elevii sunt informati ca este interzis accesul in sali cu orice fel de lucrari (manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor), precum si cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.
Totodata, elevii sunt informati ca este interzis accesul in sali cu orice fel de lucrari care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea. Este interzis accesul si cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.