Boala Alzheimer este o boala degenerativa a creierului care are ca prim factor de risc varsta inaintata. Pe langa tulburari de memorie, gandire, limbaj, aceasta boala asociaza tulburari de comportament si incapacitatea de a dezvolta activitati cotidiene obisnuite. De obicei anturajul bolnavului este cel care sesizeaza aceste modificari desi uneori bolnavul le poate constientiza. Simptomul uitarii evenimentelor recente este in mod normal primul semn al bolii. Tulburarile de limbaj, incapacitatea de a duce la bun sfarsit unele indatoriri, dezorientarea, tuburarile de gandire si judecata, modificari ale dispozitiei si o stare de somnolenta continua sunt simptome care fac parte din tabloul clinic de debut al acestei boli.
Ingrijirea unui bolnav care sufera de boala Alzheimer este extrem de dificila si necesita efort fizic, moral si financiar.
- Gemoterapia (Plantextrakt)ne ofera o schema terapeutica utila in ameliorarea simptomatologiei acestei boli si in incetinirea evolutiei ei. Aceasta schema este alcatuita din Extract din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1, Extract din mladite de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 si Extract din muguri de Mesteacan pufos- Betula pubescens MG=D1.
- Extractul din mladite de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 are o excelenta actiune anti-senescenta, energetica, tonica si stimulatoare generala.
Extractul din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1 are actiune antitrombotica si tonifianta asupra sistemului vascular arterial (arterele din sfera encefalica si coronariana) imbunatatind circulatia la acest nivel.
- Extractul din muguri de Mesteacan pufos- Betula pubescens MG=D1, este un mare reglator al tulburarilor minerale si metabolice din organism, in special ca tonic si stimulant in astenia psiho-fizica.
- Iata schema cu dozele corespunzatoare: dimineata Extract din mladite de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 50 picaturi, pranz Extract din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1 50 picaturi si seara (nu mai tarziu de ora 18), Extract din muguri de Mesteacan pufos- Betula pubescens MG=D1 50 picaturi.

Sursa: romedic.ro