Preotul Wilhelm Danca, decanul Facultatii de Teologie catolica din Universitatea Bucuresti, a publicat pe pagina sa de Facebook un articol initulat: Diavolul exista si ispiteste Participi la Christos #Rezist ?, pe care il puteti citi in continuare. Articolul se refera la predica pe care Wilhelm Danca a tinut-o ieri, ca in fiecare duminica, la ora 12,15, la Catedrala S. Iosif. Diferenta fata de alte duminici este aceea ca ieri, 13 mai 2018, a fost organizat in centrul capitalei un Maraton care a dat peste cap traficul si accesul credinciosilor la Catedrala a fost practic imposibil, timp de cateva ore, cu masinile.

Dragi prieteni,
Astazi, 13 mai 2018, am asistat la un argument in desfasurare ca Diavolul exista. Ce s-a intamplat? M-am pregatit sa predic la liturghia de la 12.15 despre lucrarea Satanei in lumea de azi si despre rugaciunea sacerdotala a lui Isus care ii cerea lui Dumnezeu Tatal sa aiba grija de discipolii sai. Printre altele, Domnul Isus zicea: Nu te rog sa-i iei din lume, ci sa-i pazesti de Cel Rau (In 17, 15). Cand am inceput liturghia, in catedrala erau multi credinciosi, dar nu chiar atat de multi ca in celelalte duminici. Am avut o tresarire: cu siguranta s-a intamplat ceva! Diavolul si-a bagat coada! A simtit ca vreau sa vorbesc despre el, de aceea a stricat treburile. In fine, dupa ce am facut semnul sfintei cruci, am observat ca, de la un minut la altul, au inceput sa intre in biserica, mereu tot mai multi, parca se sparsese o teava, asa curgea lumea. Am mai trait experienta asta in anii anteriori cand au fost anumite blocaje in trafic din cauza maratonului Bucuresti sau, cum spunea azi cineva dupa liturghie, maratonul lu' peste prajit. Am inceput predica la 12.25, dar credinciosii inca mai intrau in biserica. De aceea, am lungit ceva mai multa tema principala a predicii. Va rog sa nu va suparati nici pe mine, nici pe credinciosii care au intarziat la liturghie. Inca o chestie frumoasa. Am avut la liturghie mai multi ministranti decat de obicei. L-am intrebat pe unul dintre, Eric, parca mi-a zis ca se cheama.
- Cum de ai venit azi la liturghia de la 12. 15?
Mi-a raspuns sec:
- Din greseala!
- O, fain!, i-am zis. Iar el a continuat:
- Am venit cu parintii pentru liturghia de la 10. 30, dar, din cauza blocajului in trafic, nu am ajuns la timp pentru acea liturghie si am ramas la liturghia dvs.
Atunci, l-am intrebat:
- Stii ce inseamna felix culpa?
- Nu, mi-a raspuns.
- O fericita vina, am continuat eu. Si am adaugat: Bravo!, azi ai savarsit un pacat frumos, ai venit la liturghie din greseala. Cred ca si Dumnezeu rade acum cand aude conversatia noastra.
Dragi prieteni, participarea la liturghie sau la euharistie este leacul cel mai puternic impotriva tentatiilor Satanei. De aceea, sa incercam sa venim la biserica in zi de duminica si de sarbatoare, fie ca suntem pregatiti, fie ca nu suntem nepregatiti, sa venim chiar si din greseala, pentru ca roadele le vom culege mai tarziu.
Christos s-a inaltat!

Aici se poate asculta predica:
https://www.youtube.com/watch?v=1x3PbbVy5LU

Sursa: wilhelmdanca.ro