SFATUL PARINTILOR: Ce le place femeilor? 6 adevaruri descoperite in studii
Ce le place femeilor in materie de barbati? Este intrebarea care ii obsedeaza pe barbati incepand cu 13-14 ani. Imediat ce descopera femeile, barbatilor le este greu greu sa gaseaca raspuns la intrebarea care ii macina: Ce le place femeilor. Nici macar revistele pentru femei nu ajuta prea mult, acestea scriu despre ce cred femeile ca ar dori. Insa, stiinta ii poate ajuta pe barbati sa descopere ce le place femeilor. Iata o lista care incearca sa acopere acest subiect:

Ce le place femeilor # 1: Barbatii care nu zambesc

Intr-un studiu realizat de Universitatea British Columbia se arata ca femeile nu sunt atrase de barbatii zambitori. Oamenii de stiinta nu au totusi un raspuns clar pentru acest comportament, despre care considera ca are legaturi cu descendenta oamenilor din maimute. Printre primate, zambetul este de fapt o grimasa care exprima teama si supunere. Cine atrage atentia femeilor? Barbatii tacuti si mandri care debordeaza forta.

Ce le place femeilor # 2: Barbatii cu aspect obisnuit

In vreme ce evolutia le face pe femei sa arate din ce in ce mai bine, nu acelasi lucru se poate spune despre atractivitatea barbatilor. Un studiu realizat de catre Universitatea din Texas a scos la iveala faptul ca, in lumea animala, femelele evita masculii prea atragatori. O posibila explicatie este legata de faptul ca nu vor sa se imperecheze cu masculii care au sanse foarte mari sa atraga pradatorii. In cazul femeilor, vor ca totii ochii sa se opreasca asupra lor cand merg la o petrecere.

Ce le place femeilor # 3: Barbatii care seamana cu tatii lor

Un sondaj realizat de catre Universitatea St. Andrews la care au participat peste 400 de femei a demonstrat ca femeile sunt atrase de barbatii care avea culoarea parului si a ochilor asemanatoare cu cea a tatilor lor. Rezultatele au fost intarite si de catre un studiu realizat de catre Universitatea Pecs din Hungaria care a descoperit ca si alte aspecte mai subtile precum forma fetei atrag atentia femeilor. Aparent, caracteristicile parintelui de sex opus se imprima in creierul copilului de la varste fragede si nu dispar niciodata. Iar acest lucru explica, partial, de ce femeile sunt atrase de barbatii mai in varsta.

Ce le place femeilor # 4: Barbatii cu trasaturi feminine

Daca te intrebi ce gasesc femeile la Bieber de il iubesc atat de mult, raspunsul il gasesti intr-un studiu realizat de catre Universitatea Aberdeen din Scotia. Cercetatorii le-au aratat femeilor doua fotografii ale aceluiasi barbat insa cu diferente subtile. Prima avea doar maxilarul si ochii rotunzi, care, traditional, sunt trasaturi feminine, iar in cea de-a doua aparea barbatul intreg. Rezultatul? Femeile prefera trasaturile feminine. Totusi, in tarile cu o sanatate precara, femeile aleg barbatii cu trasturi masculine, in vreme ce in tarile cu sanatate infloritoare ii prefera pe cei cu trasaturi feminine. Cercetatorii cred ca femeile privesc un barbat cu trasaturi masculine ca fiind reproducatori mai buni. Insa intr-o tara dezvoltata, femeile isi permit luxul sa fie interesate de faptul ca masculii feroce sunt greu de manevrat. Ce ti-e si cu stiinta asta!

Ce le place femeilor # 5: Barbatii care stiu sa danseze

Daca vrei sa dai gata o femeie personalitatea ta fermecatoare nu este de ajuns. Trebuie s-o impresionezi cu abilitatile tale de dansator. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Northumbria's School of Life Sciences. Ei cred ca femeile analizeaza abilitatile de dansator ca o pe masura pentru starea de sanatate si putere, pentru a sti daca persoana respectiva poate transmite gene bune. Cea mai buna modalitate de dans pentru a atrage atentia femeilor: imita-l pe Elvis.

Ce le place femeilor # 6: Barbatii imbracati in rosu

Potrivit unui studiu aparut in Jurnalul de Psihologie Experimentala femeile sunt atrase de barbatii imbracati in rosu. Conceputul a fost simplu: participantele au fost rugate sa spuna pe care dintre barbatii din fotografie ar dori sa-i sarute. Cele mai multe voturi le-au primit barbatii imbracati in rosu.

Sursa: sfatulparintilor.ro