Antena 3 informeaza: Vremea de Paste. Prognoza meteo pentru intervalul 10-23 Aprilie 2018, pe regiuni
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 10-23 Aprilie 2018, interval care include si ziua de Paste.

BANAT

In primele doua zile de prognoza valorile termice diurne vor fi mai ridicate decat in mod normal la aceasta data, iar media maximelor va fi de 19-20 de grade. In data de 12 aprilie se va resimti o racire de aproximativ 5 grade, apoi, pana joi, 20 aprilie, media maximelor pe intreaga regiune va oscila, in general, intre 16 si 19 grade. In ultimele zile de prognoza vremea se va incalzi din nou, maximele termice urmand sa atinga, in medie, 21-22 de grade. Media temperaturilor minime va avea variatii intre 3 si 6 grade in prima saptamana si intre 6 si 8 grade in cea de a doua. Probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse si in general moderate cantitativ va fi mai ridicata in data de 11 Aprilie si din nou, dupa data de 15 aprilie. In restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurta durata.

CRISANA

La inceputul intervalului de prognoza vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, cu o medie a valorilor termice diurne de 19-20 de grade. In urmatoarele doua zile se va raci, iar media temperaturilor maxime va ajunge la 14-15 grade. Ulterior, in intervalul 13...19 aprilie regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, iar media maximelor se va incadra intre 16 si 18 grade. In ultimele zile de prognoza vremea se va incalzi, pana la o medie regionala a maximelor de 20 de grade. Variatia mediilor termice nocturne va fi intre 2 si 5 grade in prima saptamana si intre 6 si 8 grade in cea de a doua. Probabilitatea de averse, pentru scurte intervale de timp chiar intense, va fi mai mare in data de 11 aprilie si din nou, dupa 15 Aprilie.

TRANSILVANIA

Dupa ce in primele doua zile de prognoza se va inregistra o medie a valorilor maxime de temperatura de 17-18 grade, in data de 12 Aprilie se va resimti o scadere a acesteia, pana in jurul a 12 grade. Ulterior, regimul termic va fi caracterizat, in general, de o crestere a temperaturilor diurne, urmand ca dupa data de 20 aprilie sa se atinga, in medie, maxime termice in jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor fi in crestere pana in data de 12 Aprilie, cand media lor va fi de 4 grade, apoi vor scadea, astfel ca joi, 13 aprilie se vor situa in apropierea pragului de inghet. Ulterior, trendul general al temperaturilor va fi de crestere, mai semnificativa in ultimele zile ale intervalului de prognoza, atunci cand se va ajunge la o medie pe intreaga regiune de 6 grade. Vor fi conditii pentru averse aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse si in general moderate cantitativ in data de 11 aprilie si din nou dupa 15
aprilie.

MARAMURES

Prima saptamana va debuta cu o vreme mai calda decat in mod normal la aceasta data, media maximelor termice urmand sa atinga 18 grade. In zilele de 11 si 12 Aprilie temperaturile vor scadea treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va incalzi, astfel ca in data de 16 aprilie media maximelor va fi de 16-17 grade. La inceputul celei de a doua saptamani se va racori usor, apoi valorile termice vor fi din nou in crestere, mai accentuata la finalul intervalului de prognoza, atunci cand se vor inregistra, in medie, 22 de grade. Media temperaturilor minime va oscila in prima jumatate a intervalului de prognoza intre 1 si 4 grade, iar in cea de a doua intre 4 si 6 grade. Vor fi conditii de averse aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse si mai intense marti, 11 aprilie, si din nou dupa data de 15 aprilie.

MOLDOVA

In primele doua zile de prognoza vremea se va incalzi, iar media maximelor diurne va ajunge pana la 20 de grade. In data de 12 Aprilie se va raci semnificativ, cu aproximativ 6-7 grade, apoi se va incalzi din nou, astfel ca in intervalul 13-19 aprilie 2018media temperaturilor maxime va avea variatii, in general, intre 15 si 18 grade. In ultimele zile de prognoza va fi si mai cald, iar media maximelor termice va ajunge la 20 de grade. Media temperaturilor minime se va situa intre 2 grade in dimineata zilei de 13 aprilie si 7 grade in weekendul care va incheia intervalul de prognoza. Probabilitatea de averse pe arii relativ extinse si mai intense va fi in data de 11 aprilie si din nou dupa data de 16 aprilie. In restul intervalului doar pe arii restranse vor fi posibile ploi slabe de scurta durata.

DOBROGEA

Vremea se va incalzi usor pana in data de 11 aprilie, cand media maximelor termice va atinge 15 grade. Miercuri, 12 aprilie, se va raci pana la o medie de 12 grade, apoi, pentru doua zile, valorile termice vor fi din nou in crestere, astfel ca, in data de 14 aprilie se vor atinge, in medie, maxime de 17-18 grade. Din 15 Aprilie si pana la finalul intervalului de diagnoza temperaturile nu se vor modifica semnificativ, iar media maximelor se va situa intre 16 si 18 grade. Trendul general al valorilor minime va fi de crestere, de la o medie de 4-5 grade in primele zile ale intervalului de prognoza, pana la 9-10 grade in ultimele. In prima saptamana doar izolat si trecator vor fi posibile ploi slabe de scurta durata, pentru ca in cea de a doua sa creasca probabilitatea pentru averse, pe arii mai extinse si in general moderate cantitativ, cu precadere in primele zile.

MUNTENIA

In prima saptamana de prognoza media temperaturilor maxime va oscila intre 14 si 20 de grade, cu cele mai mici valori in 12 aprilie, cand vremea va fi racoroasa. In cea de a doua saptamana media maximelor va fi in jurul a 18 grade in primele zile, apoi va creste si va atinge 23 de grade in ultima zi. Si temperaturile minime vor avea variatii mai mari in prima saptamana, cand media lor se va situa intre 2 si 6 grade. In a doua parte a intervalului vor fi temperaturi minime care in medie se vor situa intre 6 si 8 grade. In prima saptamana de prognoza doar trecator si pe arii restranse vor fi averse slabe. In cea de a doua insa, aversele vor fi mai frecvente, in special in zilele de 17 si de 18 Aprilie.

OLTENIA

Media temperaturilor maxime va oscila intre 15 grade, care se vor inregistra in 12 Aprilie, si 22 de grade, in ultimele zile de prognoza. Minimele termice se vor situa in jurul valorii de 3 grade in dimineata de 13 Aprilie, cea mai racoroasa din interval, iar spre sfarsitul intervalului vor fi 8-9 grade. In intervalul 10 - 15 Aprilie, doar izolat vor fi ploi slabe de scurta durata, pentru ca dupa aceasta data sa creasca probabilitatea pentru averse pe arii mai estinse.

LA MUNTE

In cea mai mare parte a intervalului de prognoza media valorilor maxime de temperatura va oscila intre 4 si 8 grade, iar a minimelor se va mentine usor sub pragul de inghet. Exceptie vor face ultimele zile, atunci cand vremea se va incalzi, iar media maximelor va ajunge pana la 12 grade, iar a minimelor pana la 4 grade. Vor fi conditii de precipitatii sub forma de ploaie, dar trecator, mai ales la altitudini de peste 1500 m, si sub forma de lapovita si ninsoare, in jurul datei de 11 aprilie, apoi in intervalul 16-23 Aprilie.