Sexul si sanatatea merg mana in mana, iar asta n-ar trebui sa mai surprinda pe nimeni - studiile au confirmat ca o viata sexuala activa te face mai fit, iti tine inima puternica si te ajuta sa eviti cancerul de prostata sau de san.
Mai adaug la lista si o sanatate psihica buna, deoarece atunci cand faci sex nu mai esti depresiv si starea ta generala se amelioreaza.
Insa, la nivel global, in prezent, lumea face din ce in ce mai putin sex.
Uite, un studiu publicat in Archives of Sexual Behavior analizeaza comportamentul americanilor si a ajuns la concluzia ca ei fac mai putin sex decat faceau in urma cu 10 ani.
Din 2010 si pana in 2014, americanul de rand a facut de 9 ori mai putin sex decat facea in perioada 2000-2004. Scaderea s-a vazut si in randul cuplurilor casatorite - ei au facut sex de 16 ori mai putin, pe an.
Jean Twenge, profesor de psihologie la San Diego State University si autorul cartii Generation Me, a spus ca putem specula pe seama acestui subiect, dar ca numarul ridicat de ore petrecut la munca si timpul alocat cresterii copiilor au dus la aceasta scadere.
Un alt factor este accesibilitatea serviciilor de streaming care in timpul liber iti fura din alte preocupari.
Partea buna este ca sexul nu a disparut de tot (dooh) - un adult normal face sex cam de 54 de ori pe an, adica undeva la mai mult de o data pe saptamana.
Cuplurile casatorite nu-si fac de cap atat de des, dar fac sex cam de 51 de ori pe an.
Oricum, stiinta zice ca-i ok, iar daca faci sex o data pe saptamana e perfect, dupa cum spune si studiul publicat de Amy Muise, profesor asistent de psihologie la York University din Canada.
Amy sustine ca cei care fac sex o duc mai bine, iar daca faci sex o data pe saptamana e perfect.
Ok, sa ne intelegem, asta nu inseamna ca daca faci sex mai des e vreun lucru rau, doar ca nu creste nivelul de fericire al cuplurilor. El ramane la fel si daca faci sex o data si daca faci sex de mai multe ori.