Reactia Metrorex, dupa ce Comisia Europeana a criticat Magistrala 6. Metrorex a reactionat, prin intermediul unui comunicat, dupa ce Comisia Europeana a criticat proiectul liniei de metrou Bucuresti-Otopeni (Magistrala 6) si a cerut lamuriri legate de traseul ales, dar si de costurile pentru proiectul M6.
Urmare a stirilor aparute in presa referitoare la proiectul Magistrala 6, Legatura retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni (1 Mai - Otopeni), facem urmatoarele precizari:
Valoarea proiectului este de aproximativ 1,3 miliarde euro (TVA inclus). In acest moment, finantarea este asigurata:
- partial de Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei (JICA), printr-un imprumut in valoare de aproximativ 330 milioane Euro;
- partial din bugetul de stat.
In decembrie 2017, Romania a solicitat Comisiei Europeane, finantarea proiectului Magistrala M6. Legatura retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni (1 Mai - Otopeni) din fonduri europene, prin intermediul Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. In martie 2018, Comisia Europeana a transmis observatii si solicitari de clarificare cu privire la Cererea de finantare transmisa.