Site-ul B365.ro informeaza: Un nou spital in Capitala: Sfantul Vasile cel Mare va costa 300 milioane euro. Cand va fi gata (Autor: Claudiu Popa)
Primaria Sectorului 1 a anuntat, luni, ca, in octombrie 2023, pe Soseaua Bucuresti - Targoviste, va functiona un nou spital care se va numi Sfatul Vasile cel Mare. Investitia este de 300 de milioane de euro, iar aici vor fi relocate Floreasca si Spitalul de Arsi.
- In momentul de fata am terminat studiul de prefezabilitate si am inceput demersurile pentru PUZ, si speram ca va fi votat de catre consilierii generali undeva in luna mai. Constructia in acea zona va incepe in octombrie 2019, iar acest spital va avea un numar de 1.015 paturi, plus 100 de paturi la primiri urgente. Aici vor fi relocate 3 spitale. Toata investitia va fi suportata de Primaaria Sectorului 1, iar dupa calculele noastre va fi in jur de 300 de milioane de euro, dar poate sa si depaseasca. Speram ca in 4-5 ani sa se termine, a declarat, luni, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, care a mai precizat ca va preda acest spital la cheie Ministerului Sanatatii.
Potrivit reprezentantilor Primariei Sectorului 1, noul spital va avea 37 de sali de operatie, 60 de linii de garda, o maternitate, doua heliporturi si 7,2 hectare de teren. Aici vor fi relocate Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi precum si Institutul National pentru Sanatatea mamei si Copilului, Alessandrescu-Rusescu.
- In afara de salarii, medicii au nevoie si de un loc de munca civilizat. Este extraordinar ca primaria finanteaza integral construcatia acestui spital si dotarea cu echipamente medicale. De ce trebuie relocate cele 3 spitale? Floreasca este intr-un spatiu inchis, nu mai poate fi extins, iar circuitele functionale sunt greu de obtinut in acest moment. Mai mult, apartinatorii care vin la Floreasca nu au loc de parcare, nu au loc sa se miste in jurul spitalului. Floreasca preia in jur de 350 de urgente pe 24 de ore, la un numar de 34 de posturi, iar timpii de asteptare sunt foarte mari si de acolo apar nemultumiri, a declarat si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.
In afara de acest spital, autoritatile locale vor sa mai construiasca si Spitalul Metropolitan, in Pipera, tot cu o investitie de 300 de milioane de euro. De asemenea, primariile din Bucuresti vor sa mai ridice alte doua spitale, in sectoarele 3 si 6.

Sursa: b365.ro