Cum poti sa-ti gasesti fostii colegi de scoala dupa ani si ani?
OLIVIAN BREDA: Cum organizezi o intalnire cu colegii din scoala generala sau liceu sau facultate dupa multi ani?
Sa zicem ca ai de organizat o intalnire cu colegi de-ai tai de scoala generala, liceu sau facultate dupa multi-multi ani.

Cum promovezi intalnirea cu colegii tai?

1. Poti sa faci un site al colegilor, sa faci sa fie gasit usor la cautari si daca un coleg va cauta pe Internet numele lui va gasi site-ul tau si va intra in legatura cu voi. Dar e destul de putin probabil sa se intample asta. Si oricum dureaza ceva timp pana incep colegii sa caute pe net. Solutia asta merge doar daca stii sigur ca colegii tai sunt buni cu Internetul.
2. Ce altceva ai putea face? Da un anunt in Sapte Seri sau 24-Fun sau Compact sau Ring sau alt ziar care apare strict in Bucuresti (daca esti din Bucuresti; daca nu - da anunt intr-un ziar local). Colegii tai vor citi anuntul, sau sotiile lor, sau copiii lor. E totusi destul de scump sa faci asta si daca nici nu obtii rezultate e cam rau;
3. Poti da un anunt si la televiziunea locala; Iarasi, e scumpa solutia asta.
4. Daca stii ca colegii tai se afla intr-o zona anume, poti pune niste materiale promotionale in acea zona (un banner, afisaj stradal, impartire fluturasi etc.);

Cum poti obtine mai multe telefoane si adrese de-ale colegilor?

1. Poti sa mergi la tine la liceu si sa ceri catalogul colegilor tai de acum n ani. In catalog o sa gasesti adresele si eventual telefoanele fixe ale colegilor tai de acum nu stiu cati ani. Cu acele adrese poti sa incepi dificila munca de a identifica cine-cum-cand.
2. Poti sa intrebi fiecare din colegii actuali - tu stii pe cineva? Anunta-l te rog. Si daca stie pe cineva, sa obtina: adresa, telefon, email, adresa de messenger.
Care sunt niste etape importante pentru organizarea centralizarii?
1. Incearca sa obtii cat mai multe telefoane ale colegilor tai si sa rezolvi totul prin telefon " e epuizant sa faci vizite acasa pentru multi oameni intr-un oras mare.
2. Dupa ce strangi niste adrese, telefoane, afli de niste oameni, fa un tabel centralizator si tabelul asta sa fie un bun inceput daca mai organizati o intalnire peste 5-10 ani.

Ce poti sa faci pentru intalnirea efectiva?

1. Cand va intalniti faceti poze si puneti-le undeva pe Internet, eventual vizibile doar de catre un grup restrans de oameni.
2. Daca organizezi la o locatie, asigura-te ca costul nu va fi o problema. Adica daca anunti un coleg ca trebuie cam obligatoriu sa vina la data de la ora, la o locatie, nu il anunta ca trebuie sa aduca 100 de RON cu tine, ca sa plateasca si nu stiu ce servicii suplimentare. Pastreaza lucrurile la nivel mic, e mai Ok sa te vezi cu oamenii decat sa fie pretul o problema. Alege totusi o locatie decenta.
3. Ai avut un profesor simpatizat de colegi, sau cineva foarte important? Invita-l la intalnire, probabil va fi onorat de invitatie.

Sursa: olivian.ro