Click pentru femei informeaza: 5 ceaiuri care scad tensiunea
Daca inima pompeaza sange intr-un ritm mai accelerat decat cel normal, e semn ca te confrunti cu una dintre cele mai intalnite afectiuni - hipertensiunea arteriala. Deloc de neglijat, aceasta iti poate pune viata in pericol, asa ca e bine sa te ingrijesti din timp de starea ta de sanatate. Ceaiurile din plante te pot ajuta!

1. Ceaiul negru

Potrivit medicilor, ceaiul negru este recomandat pentru prevenirea bolilor de inima, scaderea tensiunii arteriale, imbunatatirea circulatiei sanguine, impotriva durerilor de cap si a cheagurilor de sange. Oxidantii si flavonoidele pe care le contine stimuleaza vasodilatatia coroniana. Se prepara din 2 g de planta la 200 ml de apa care se lasa la infuzat 4 minute. Se bea de 3 ori pe zi, intr-o cura de 6 luni.

2. Ceaiul de hibiscus

Tensiunea arteriala poate fi tinuta sub control cu ajutorul ceaiului de hibiscus, gratie proprietatilor sale diuretice. Excesul de apa este eliminat impreuna cu antocianii, stimuland contractia vaselor de sange care va determina micsorarea valorilor crescute ale presiunii arteriale. Fa-ti un ceai din 2 linguri de flori de hibiscus si 250 ml de apa. Dupa 20 de minute strecoara. Dupa ce s-a racit, il poti indulci cu miere.

3. Ceaiul de paducel

Datorita acidului triterpenic, acesta contribuie la dilatarea vaselor coronariene si este folosit pentru ameliorarea afectiunilor cardiace precum hipertensiunea si hipotensiunea. Normalizeaza activitatea inimii, fiind recomandat si celor care sufera de tahicardie, aritmie, ateroscleroza sau cardiopatie ischemica. Ceaiul se obtine dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa fierbinte. Lasi 15 minute la infuzat, iar la final strecori. Bea 2 cani pe zi, dimineata si seara.

4. Ceaiul de rostopasca

Vasodilator, ceaiul de rostopasca reuseste sa scada tensiunea arteriala, fiind indicat si persoanelor cu colesterolul marit sau celor care sufera de ateroscleroza. Prepara-l dintr-o lingura de planta la o cana cu apa fierbinte. Strecoara dupa 15 minute de infuzat. Bea o cana zilnic, consumandu-se 1-2 linguri, la un interval de 3 ore.

5. Ceaiul de ciubotica-cucului

Bogat in vitamina C, acest ceai are proprietatea de a regla circulatia la nivelul inimii. Este recomandat atat in tratarea hipertensiunii, cat si a hipotensiunii. Poate fi folosit si in cazul cardiopatiei ischemice, tahicardiei si a miocarditei. Prepara-l din 1-2 lingurite de flori maruntite si o cana de apa, pe care le lasi sa dea in clocot 3 minute si strecori. Se beau zilnic 2-3 cani. Este contraindicat persoanelor alergice la aspirina.

Sursa: clickpentrufemei.ro