4 persoane au fost ranite grav intr-un accident de tren produs in orasul spaniol Alcala de Henares, langa Madrid, au anuntat serviciile de urgenta, relateaza dpa. In urma incidentului feroviar au fost raniti usor si 9 romani.

ACTUALIZARE 22:40 - Ministerul de Externe a confirmat pentru Digi24 ca in accident au fost raniti usor noua romani, dintre care doar unul a necesitat transportul la spital.
Comunicatul MAE: Ambasada Romaniei in Spania urmareste indeaproape evenimentele legate de accidentul feroviar produs la Alcala de Henares. Misiunea diplomatica a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale pentru a verifica daca printre persoanele afectate sunt si cetateni romani, cat si cu scopul de a obtine informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii accidentului. Conform informatiilor obtinute de la autoritatie locale pana la acest moment, in urma accidentului au suferit leziuni usoare un numar de 9 cetateni romani. Dintre acestia o singura persoana a fost transportata la o unitate spitaliceasca din apropiere pentru asistenta medicala si se afla in afara oricarui pericol. Pana la momentul de fata, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitari de asistenta din partea cetatenilor romani afectati de situatia semnalata. Misiunea diplomatica monitorizeaza cu prioritate situatia si mentine contactul neintrerupt cu autoritatile locale, fiind pregatita sa intervina daca situatia o va impune.

xxx

Accidentul a avut loc in jurul orei 16:00 locala (15:00 GMT) vineri, in momentul in care trenul a intrat intr-o bariera de siguranta, a declarat un oficial de la ADIF, autoritatea care administreaza infrastructura feroviara. Pe langa cei 4 raniti grav, alte 41 de persoane au suferit rani mai usoare, au anuntat serviciile de urgenta locale. Politia si pompierii au sosit la locul accidentului iar circulatia a fost oprita. Trenurile care asigurau curse pe distante scurte au suferit intarzieri.