Muzeul Municipiului Bucuresti va invita sa participati la conferinta DESPRE RESTAURARE SI O POSIBILA REGENERARE URBANA A BUCURESTIULUI sustinuta de Dan Lacatus joi 7 decembrie 2017, ora 18:30, la Palatul Sutu.
Dan Lacatus:
- Patrimoniul cultural arhitectural al Bucurestiului se recupereaza cu greu prin consolidare si restaurare. Identitatea orasului trebuie regasita nu numai in restituirea formala si punctuala a patrimoniului sau recuperat, dar mai cu seama tinand cont de dinamica dezvoltarii sale in reconversia si revitalizarea acestui patrimoniu. La intalnirea de joi, 7 decembrie 2017, de la Palatul Sutu, incercam sa identificam politici coerente de investigare, actiune si de mentenanta a spatiului identitar urban. Orasul trebuie rearticulat atat ca imagine, cat si ca sens, trebuie sa devina prietenos si neagresiv, iar utilizatorii lui educati in spirit critic si civic.
Dan Lacatus este specialist Ministerul Culturii in domeniile restaurare arhitectura, inginerie-consolidare si restaurare structuri istorice. A fost implicat in urmarirea si coordonarea restaurarii pentru urmatoarele proiecte ce au vizat cladiri precum: Ateneul Roman, Biblioteca Central Universitara, Arcul de Triumf, Hotel Continental, Palatul Regal, Caru' cu Bere, Hotel Cismigiu, Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Taranului Roman si a multor monumente de clasa A” si B” din Bucuresti si din tara. In plus, semneaza articole despre restaurare de cladiri, critica de arta si antropologie in publicatii de specialitate. Coordonatorul conferintelor de joi de la Palatul Sutu: Catalin D. Constantin. Intrare: 10 lei. Pretul include vizitarea expozitiilor de la Palatul Sutu, in termen de 30 de zile.