Q Magazine: De ce nu am salvat-o pe Stela Popescu? (Autoare: Nora Noapte)
Moartea actritei Stela Popescu a fost cauzata de un accident vascular cerebral hemoragic sever, incompatibil cu viata, a precizat vineri, printr-un comunicat, Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici. Una dintre cele mai apropiate colege de-ale sale, Draga Olteanu-Matei, a dezvaluit cum isi dorea Stela Popescu sa moara.
- Spunea de o viata ca vrea sa moara in somn. Asa isi dorea, a dezvaluit Draga Olteanu-Matei in cadrul unei emisiuni.
- Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici Bucuresti a efectuat astazi autopsia medico-legala a dnei Stela Popescu, ca urmare a emiterii ordonantei nr. 392500/23/11/2017 a DGPMB - Serviciul Omoruri, si a constatat ca moartea domniei sale a fost neviolenta, fiind datorata unui accident vascular cerebral hemoragic sever, incompatibil cu viata, care s-a putut produce la data de 22 - 23.11.2017, se arata in comunicatul INML.
Moartea Stelei Popescu a lasat in urma ei durere, dar si multe intrebari. Cu doar doua zile inainte sa fie gasita moarta in propria locuinta, actrita a fost prezenta la Gala Femeilor de Succes. Cand a urcat pe scena pentru a-i fi inmanat premiul, actrita a tinut un discurs incoerent, pe alocuri de neinteles. Parea agitata si chiar nu putea sa tina microfonul in mana, iar la un moment dat a scapat premiul din mana, fara sa-si dea seama.
- Mai bine ma duceam acasa decat sa ma vedeti in halul asta, a spus la un moment dat Stela Popescu.
Nimeni din sala nu a realizat gravitatea situatiei, potrivit imaginilor difuzate ulterior de Antena 1. Actrita n-a fost lasata sa-si termine discursul, care, initial, parea o sceneta, apoi exprimarea unei suparari. Publicul a inceput sa aplaude la un moment dat, in sala auzindu-se chiar si chicoteli. Prezentatorii si viceprimarul Sectorului 2, Cristian Popescu, cel care i-a inmanat premiul actritei, zambeau si se aratau contrariati de comportamentul artistei. Filmuletul cu ultima aparitie a Stelei Popescu, dat in spatiul public, a starnit un val de comentarii din partea internautilor. Acestia i-au condamnat pe cei care au asistat la momentul greu de privit si i-au acuzat ca au ignorat toate semnele care indicau ca actrita este in stare precara.
- A fost foarte clar instalarea unui accident vascular, anturajul dansei ar fi trebuit sa solicite o ambulanta. Cred ca avea sanse, asta e dureros. Cand stii ca exista o sansa si nu foarte mica, o sa ramana foarte greu acest lucru in sufletul fanilor ei, explica medicul Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti intr-un interviu pentru Libertatea.
- Stela Popescu a trait o viata pe scena. A inceput sa moara tot pe scena in fata publicului. Publicul nu a inteles ca Stela murea, putin cate putin, in fata lui. Publicul a aplaudat. Nimeni din public nu a chemat salvarea. Nu a dus-o nimeni la spital, chiar daca era mai mult decat evident ca are nevoie de ajutor. Nimeni. Nici din public, nici dintre organizatori. Stela s-a retras, s-a dus acasa si a murit. Nu judec pe nimeni. Mi se pare doar incredibil ca nimeni din sala nu a inteles ca incepuse sa moara acolo in fata lor. Doamne, cat de nepasatori, indiferenti si grabiti trecem unii pe langa altii, a scris o cunoscuta actrita pe pagina sa de facebook.

Sursa: qmagazine.ro