Recent, la restaurantul cu specific oriental Damascus Palace din Bucuresti, un grup de refugiati sirieni au mancat impreuna cu familiile lor. Acest lucru a fost posibil datorita unor ONG-uri din Bucuresti si Giurgiu, dar si unui om de afaceri cu suflet mare, Hasan Atmeh, care este general manager la restaurantul Damascus Palace situat pe Bd. Basarabia, nr. 98, in apropiere de Stadionul National Lia Manoliu.
Refugiatii sirieni, mai exact 98 de persoane, dintre care 25 de copii, s-au bucurat de mancarea traditional arabeasca servita aici si au beneficiat datorita ONG-urilor si a omului de afaceri Hasan Atmeh de o reducere substantiala. In afara faptului ca au putut manca aici, refugiatii sirieni s-au bucurat si de atmosfera de petrecere, deoarece copiii lor au fost intampinati de cativa tineri care le-au facut ziua mai frumoasa: o zana, un clovn si confetti, la fel cum se bucura si copiii romani la petreceri, doar ca in acest restaurant nu sunt comercializate bauturi alcoolice (nici macar bere).
Acestia mananca la acest restaurant o data pe luna.
Razboiul civil din Siria, cel mai sangeros conflict al secolului 21, a inceput in anul 2011 si continua si azi. Razboiul s-a soldat, pana acum, cu 400.000 de morti, iar peste 6 milioane de sirieni sunt refugiati peste granite; 700.000 de sirieni sunt prinsi in zone asediate si aproape 5 milioane locuiesc in zone greu accesibile.