Jurnalistul Florian Gheorghe a anuntat pe pagina sa de Facebook o veste trista:
- In urma cu ceva ore, marele jurnalist Gheorghe Voicu, fratele meu mai mare si cel mai indragit om din familie, a trecut in nefiinta. Gheorghe Voicu a fost Redactor sef la Evenimentul Zilei in perioada in care cotidianul a fost condus de Ion Cristoiu. El a mai fost Redactor-sef la ziarele National, 7Plus, SuperMagazin si la stirile Observator de la Antena 1. Prieteni ori fosti colegi din presa isi pot lua ramas-bun incepand de astazi, la capela cimitirului nou din comuna Pantelimon - in imediata apropiere a Bucurestiului - procesiunea de inhumare urmand sa aiba loc duminica, orele 14.00.
Florian Gheorghe a dat si cateva detalii despre cauza mortii premature a marelui jurnalist Gica Voicu:
- S-a stins la doar 59 de ani, inconjurat de cei dragi, a plecat dupa ce a suspinat ca un copil mangaiat pe frunte, subliniind acelasi suras bland, imposibil de copiat, parca ironizand lasa boala ce l-a ales si pe care, demn, parca in ciuda ei, n-a facut-o stiuta nimanui. S-a dus nelasandu-mi ocazia sa-i multumesc, a avut grija de familia noastra pe cand eu visam si umblam in lume. Saptamana trecuta imi radea in telefon sa-mi ingroape grijile. Gigi, daca Cerul are redactie si-ti da o functie, sa nu te duci acolo!
L-am cunoscut si eu pe Gica Voicu in perioada in care a condus ziarul National, era ca un tata pentru noi, jurnalistii mai tineri care scriam la acea publicatie si care devenise pe atunci una dintre cele mai citite din Romania. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!